Tuorein sisältö

Ruotsalainen sijoitusyhtiö osti pelinkehittäjä Gearboxin 1,3 miljardilla dollarilla

03.02.2021 klo 20.00 | Luettu: 1444 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Useita pelialan yrityksiä omistava ruotsalainen holding-yhtiö Embracer Group on tänään ilmoittanut hankkivansa etenkin Borderlands-pelisarjasta tutun pelinkehittäjä/julkaisija Gearbox Entertainmentin. Hintaa kaupalla on 1,3 miljardia dollaria ja sen myötä Gearbox liittyy Embracer Groupin kokoelmaan pelifirmoja, johon kuuluvat entuudestaan muun muassa THQ Nordic, Saber Interactive ja Koch Media.

Kaupan myötä Gearbox saa uutta pääomaa pelinkehitykseen ja Embracer Groupin tavoitteena on tehdä pelinkehittäjästä merkittävä osa yli 5500 työntekijää maailmanlaajuisesti työllistävää yritystä. Viime vuosien aikana mielipiteitä vahvasti jakanut Gearbox-pomo Randy Pitchford tulee myös jatkamaan pelistudion johdossa.

Gearbox-kauppojen yhteydessä Embracer Group myös ilmoitti hankkineensa pelien alustojen väliseen porttaamiseen erikoistuneen pelinkehittäjä Aspyr Median. Jatkossa Aspyr Media tulee olemaan osa Embracer Groupin omistamaa Saber Interactivea.

Uuden hankinnan vaikutukset Gearboxin tulevien pelien kehitykseen tai julkaisuun jää vielä nähtäväksi. Borderlands 3 oli menestys sekä myynnin että arvostelujen puolesta, joten tullaanko esimerkiksi jatkossa pelisarja näkemään Embracer Groupin eikä aiemmat pelit julkaisseen 2K Gamesin julkaisemana?

Lähteet: VentureBeat, DSO Gaming

V2.fi | Mikko Seppänen
< Helmikuun loppupuole... Lisää totaalista WAA... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova