Tuorein sisältö

Activision haastettiin käräjille valokuvaajan toimesta - syyttää yhtiötä Call of Duty: Modern Warfaressa nähdyn Mara-hahmon varastamisesta

05.02.2021 klo 14.00 | Luettu: 1574 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Valokuvaaja ja kirjailija Clayton Haugen on nostanut syytteen pelijätti Activisionia vastaan tekijänoikeusrikkomuksesta, kertoo Polygon. Haugenin mukaan Activision on luvatta mallintanut Call of Duty: Modern Warfareen hahmon, joka näyttää alun perin hänen luomaltaan hahmolta. Kyseessä on Mara-operaattori.

Haugen loi November Renaissance -novelliaan varten Cade Janus -päähenkilön, jonka mallina toimi muun muassa mallina ja Call of Duty -striimaajana tunnettu Alex Zedra. Valokuvia Haugen otti Zedrasta vuonna 2017. Kuvamateriaalia hän julkaisi muun muassa verkkosivustollaan ja Instagramissa. November Renaissancea yritettiin myydä myös elokuvien tekijöille tuloksetta.

Haugen väittää, että Activision varasti hänen luomansa konseptitaiteen, jonka pohjalta yhtiö alkoi luomaan Mara-hahmoa Call of Dutyyn. Hänen mukaansa yhtiö jopa palkkasi saman meikkitaiteilijan luomaan Zedrasta Cade Januksen näköisen. Haugen väittää myös, että Activision on pakottanut Alex Zedran ja meikkitaitelijan allekirjoittamaan vaitiolosopimuksen, mikä on kieltänyt projektista ääneen puhumisen.

Kokonaisuudessaan Haugenin valituksen pääset lukemaan Polygonin-sivuilta. 22 sivuinen tiedosto pitää sisällään myös vertailevia valokuvia.

Kuva: Activision / Mara-operaattori


V2.fi | Miia Lyyra
< ZeniMax Median perus... Diablo IV ja Overwat... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

05.02.2021 klo 14.11

Agentti ei kuulu Suomen kieleen, vähemmän kapulakielistä olisi vain laittaa "Valokuvaaja haastoi Activisionin käräjille".
lainaa
agnes

05.02.2021 klo 16.57 1 tykkää tästä

Insill kirjoitti:
Agentti ei kuulu Suomen kieleen, vähemmän kapulakielistä olisi vain laittaa "Valokuvaaja haastoi Activisionin käräjille".


Eipä kuulu iso alkukirjainkaan suomen kieleen.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova