Tuorein sisältö

Microsoftin pilvipelauspalvelu näyttäisi saavan uusia ominaisuuksia - kokeilussa ainakin 1080p-tarkkuus ja tuki kosketusohjeukselle sekä gyroskoopille

01.03.2021 klo 22.10 | Luettu: 1484 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenJulkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan vaikuttaisi siltä, että Microsoft on panostamassa lisää pilvipelauspalveluunsa ja on kokeilemassa useita uusia ominaisuuksia kuten korkeampaa 1080p-tarkkuutta.

Toisin kuin kilpailevat pilvipelauspalvelut kuten Google Stadia tai GeForce Now, niin toistaiseksi Microsoftin xCloud-palvelu on tarjonnut pelistriimausta vain 720p-tarkkuudella mutta Windows Central -sivuston lähteiden mukaan Microsoft on nyt alkanut testaamaan striimausta 1080p-resoluutiolla.

Tähän mennessä osana Xbox Game Pass Ultimatea tarjottu pilvipelauspalvelu on ollut käytettävissä vain puhelimilla mutta Microsoftin laajentaessa tukea myös PC-puolelle on luonnollista, että palvelun halutaan tarjoavan vähintään 1080p-tarkkuus, joka on yhä esimerkiksi Steam-palvelun laitteistokyselyjen mukaan ehdottomasti käytetyin resoluutio valtaosan pelaajien keskuudessa.

Microsoftin on kuitenkin The Verge -sivuston mukaan myös kokeilemassa muutamia uusia ominaisuuksia tulevassa Xbox Game Streaming -ohjelman tietokoneversiossa.

Sivusto oli päässyt näkemään pelistriimausohjelman PC-version sisäisen betaversion ja sen mukaan ohjelmisto tukee täysin kosketusohjausta mahdollistaen täten esimerkiksi Microsoftin omien Surface-laitteiden käyttäjille pelata Xbox-pelejä ilman ohjainta. PC-versiosta löytyy myös jonkinlainen gyroskooppituki mutta tämä ei ollut vielä täysin toimiva testiversiossa.

Huhujen mukaan Microsoftin suunnitelmissa on pitää maaliskuun 23. päivä pelaamiseen keskittyvä tapahtuma, joten mahdollisesti firman pilvipelaus- sekä Xbox-suunnitelmista tullaan kuulemaan lisää muutaman viikon kuluttua.

Lähteet: Eurogamer, The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tutkijat tekivät tek... Kaahailut sivuun: uu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova