Tuorein sisältö

Aasialainen pelijätti sijoittaa isosti japanilaisiin pelifirmoihin ja Hasbroon

30.03.2021 klo 20.00 | Luettu: 661 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEtelä-Koreassa perustettu mutta Japanissa nykyään päämajaansa pitävä pelijätti Nexon on ilmoittanut valtuuttaneensa viime vuonna jopa 1,5 miljardin dollarin edestä sijoituksia neljään eri yritykseen, jotka ovat japanilaiset pelifirmat Konami, Bandai Namco ja Sega Sammy sekä amerikkalaiseen leluista- ja lautapeleistä tuttuun Hasbroon.

Nexon on yksi Aasian menestyneimmistä pelifirmoista ja on tunnettu erityisesti lukuisista MMO-, netti- ja mobiilipeleistään. Vuonna 2012 firman huhuttiin olevan aikeissa ostaa jopa EA mutta tämä kauppa ei koskaan toteutunut.

Nexonin toimitusjohtaja Owen Mahoneyn mukaan sijoitusten taustalla on firman usko siihen, että olemassa olevat maailmanlaajuisesti tunnetut pelisarjat ja tuotteet ovat jääneet aliarvostetuiksi ja ilman huomiota markkinoilla.

Kriitikoiden mielestä Nexonin sijoitusten kohteista etenkään Konami ei ole onnistunut käyttämään omistamiaan useita legendaarisia pelisarjoja vuosiin hyväksi, joten nähtäväksi jää voiko tämä muuttua uuden rahoituksen myötä.

Kuitenkin eteläkorealaisen Financial News -sivuston mukaan Nexon on kertonut, ettei ole suunnitellut kokonaan hankkivansa tai hallinnoivansa yrityksiä, joihin nyt sijoittaa mutta on silti avoin pitkäaikaisille yhteistyösuhteille.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Niantic-pomo kiusoit... Viikinkejä, rekkakis... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova