Tuorein sisältö

Elokuvaohjaaja syyttää Resident Evil Villagen kopioineen luvatta elokuvassa esiintyneen hirviön

10.05.2021 klo 20.00 | Luettu: 1724 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHollantilainen elokuvaohjaaja Richard Raaphorst syyttää pelinkehittäjä Capcomia plagioinnista viime viikolla ilmestyneeseen uuteen Resident Evil Village -peliin. Ohjaajan mukaan pelissä esiintyvä pomohirviö muistuttaa erehdyttävästi hänen Frankenstein's Army -elokuvassaan esiintyvää samankaltaista olentoa.

Tämä uutinen sisältää pieniä spoilereita liittyen Resident Evil Village -pelin loppupuolen sisältöön, joten jos haluaa kokea pelin täysin ilman mitään ennakkotietoja kannattaa lopettaa tähän.Eurogamer-sivustolle ohjaajan antamien kommenttien mukaan pelin loppupuolella esiintyvä Strum-välipomo on lähes yksi yhteen kopio hänen vuonna 2013 ilmestyneeseen hirviöelokuvaan itse luomastaan designista, jossa isokokoisen ihmisen yläosa on korvattu lentokoneen propellimoottorilla.

Jopa hirviön kuolintapa on ohjaajan mukaan hyvin samanlainen pelissä ja elokuvassa. Vaikka pelaajan ei tarvitse elokuvan tavoin katkaista hirviön moottoriin johtavaa polttoaineletkua, niin molemmissa tapauksissa hirviöt syttyvät kuollessaan liekkeihin.

Pelissä esiintyvän välipomotaistelun ympäristökin on ohjaajan mukaan hyvin samanlainen elokuvan kanssa mutta ränsistyneet tehdasrakennukset eivät ole erityisesti uusi tuttavuus Resident Evil -pelisarjassa ja pelin Heisenberg-hahmon pyörittämässä tehtaassa vietetään enemmän aikaa sekä nähdään myös muita samankaltaista hirviödesignia noudattelevia vastustajia.Raaphorst kuitenkin julkaisi omalla LinkedIn-sivullaan elokuvan propellipäätä sekä Strum-hirviötä vertailevia kuvia ja niissä on eittämättä nähtävissä samankaltaisuuksia. Pelissä esiintyvä Strum on kuitenkin elokuvaversioon verrattuna huomattavasti isokokoisempi ja mekaanisempi, johtuen todennäköisesti elokuvassa käytetyistä käytännön tehosteista.

Capcom ei Raaphorstin mukaan missään vaiheessa lähestynyt häntä eikä hän varsinaisesti odota saavansa rojalteja japanilaisfirmalta, koska ei omista elokuvan oikeuksia, mutta pitää silti Capcomin toimintaa luovan työn hyväksikäyttönä. Hän kuitenkin haluaisi nimensä pelin krediitteihin ja olisi mielellään antanut luvan käyttöön, jos pelifirma olisi kysynyt. Tällä hetkellä Raaphorst kertoo Eurogamerille tutkivansa vaihtoehtoja asiansa edistämiseksi.

Nähtäväksi kuitenkin jää miten Capcom reagoi asiaan, sillä toistaiseksi se ei ole kommentoinut asiaa vielä julkisesti.


Lähteet: Eurogamer, Allgamesdelta

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pelaaja juuttui kafk... Ubisoft kertoo jatko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova