Tuorein sisältö

Kuis hurisee - Juho Kuorikoski, tasavallan pelitietokirjailija ja Pelien Suomi

13.05.2021 klo 09.00 | Luettu: 2069 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Juho Kuorikoski ei tunnu oppivan kerrasta eikä kolmesta. Aina tuo pohjanmaalla asusteleva karvalalli tarttuu sulkakynäänsä ja aloittaa uuden kirjan kirjoittamisen. Hyvä näin. Tällä kertaa Kuorikoski käsittelee suomalaista pelialaa hieman aiemmasta poikkeavalla tavalla, vahvasti pelikehittäjien omalla suulla mutta kertoen muutakin kuin niitä ainaisia hittipelien menestystarinoita. Hyviä juttuja lukiessaan JOK päätti laittaa videopuhelujärjestelmän lämpenemään ja startin onnistuttua herrat pitivät pikku juttutuokion suomalaisesta pelialasta ja sen käsittelystä kirjallisuuden kautta.


Suora linkki: https://youtu.be/IJMpVxI82y4

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Kuis hurisee -videoita
Tilaa Retro Rewind

Checkpoint TV esittää
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Tietoja teoksesta Pelien Suomi


Juho Kuorikosken Pelien Suomi -kirjassa mielenkiintoisimpien pelijulkaisujen esittelyjen lisäksi ääneen pääsevät kotimaisen pelialan vaikuttajat, jotka kertovat niin menestyksestä, epäonnistumisista kuin alan näkymistä.
Peliala on jo vuosia ollut suomalaisen kulttuuriviennin kärjessä. Pelejä julkaistaan vuosittain kymmeniä, ja ala onkin pullollaan erinomaisia peliteoksia ja viihdyttäviä tarinoita. ”Suomalaisen pelialan tarina on tärkeä osa kotimaista kulttuurihistoriaa ja erinomainen todiste siitä, miten täysin uutta liiketoimintaa voi syntyä tyhjästä, harrastamisen kautta”, pelikirjailijoiden ykköskaartiin kuuluva Juho Kuorikoski kertoo.
Pelien Suomi -kirjassaan Kuorikoski ottaa tarkempaan käsittelyyn parhaimpia ja mielenkiintoisimpia vuosina 2014–2020 julkaistuja suomalaispelejä. Esittelyyn pääsevät sekä jättituotannot että indie-helmet, kuten Control, Cities: Skylines, Legend of Grimrock 2, Brawl Stars, Baba Is You ja Empires & Puzzles. Lisäksi teoksessa käydään läpi e-urheilun kaltaisia ilmiöitä ja tarkastellaan koronavuoden värittämiä tulevaisuudennäkymiä.
Peliesittelyiden lisäksi Kuorikoski haastattelee pelialan ammattilaisia ja asiantuntijoita, jotka kertovat avoimesti menestyksen resepteistä ja epäonnistumisista. Haastateltavana ovat mm. Housemarquen Ilari Kuittinen, Seriouslyn Petri Järvilehto, Supercellin Touko Tahkokallio ja Colossal Orderin Mariina Hallikainen. Samalla paljastuu, kuinka huippupelitalojen hitit syntyvät, miten vaikeuksista noustaan voittoon ja millä tavoin esimerkiksi pilkkimisen ja autojen tuunauksen kaltaiset suomalaisilmiöt kääntyvät peleiksi.

Juho Kuorikoski on tietokirjailija, pelisuunnittelija ja Pelit-lehden pitkäaikainen avustaja. Pelien Suomi on hänen kuudes peliaiheinen kirjansa. Kuorikosken edellinen teos on Pelitaiteen manifesti (2018).

Juho Kuorikoski
Pelien Suomi. Tarinoita kotimaiselta pelialalta
ISBN 9789523451094
Gaudeamus 2021

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Destiny 2:n crosspla... Remedy kertoi alkava... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova