Tuorein sisältö

Taiteilija vaatii Capcomilta miljoonakorvauksia materiaalien luvattomasta käytöstä Resident Evil -peleissä

06.06.2021 klo 17.00 | Luettu: 1223 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Taiteilija Judy. A Juracek on nostanut oikeusjutun Capcomia vastaan. Hän syyttää peliyhtiötä tekijänoikeusrikkomuksesta, jossa yhtiö olisi luvatta käyttänyt tekijänoikeusmateriaalia Resident Evil -peleissä.

Oikeuden dokumentissa kerrotaan, että Capcom on käyttänyt luvatta Surfaces-kirjassa (1996) julkaistuja valokuvia mm. Resident Evil -pelien kehityksessä. Kirjassa on yli tuhat valokuvaa tekstuureista, joiden on ollut tarkoitus toimia visuaalisena materiaalina niitä tarvitseville. Kirjassa julkaistuja materiaaleja on mahdollista käyttää hyödykseen rahallista korvausta vastaan, mutta Juracekin mukaan Capcom ei ole näin tehnyt.

Hänen mukaansa yhtiö on käyttänyt luvatta ainakin 80 erilaista valokuvaa. Yksi kopiointiesimerkeistä on Resident Evil 4:n logo, jossa on käytetty Surfaces-kirjassa julkaistua tekstuuria. Lisäksi selkeäksi kopiokohteeksi on noussut myös ovi, jossa käytetyt kuviot ovat taiteilijan mukaan peräisin hänen kirjastaa.

Capcomin tekoset paljastuivat viime vuonna tapahtuneesta datavuodosta. Tuolloin paljastui, että esimerkiksi Capcomin käyttämä tiedostonimi metallitekstuurista oli täsmälleen sama kuin Surface-kirjan mukana tulleessa CD-levyssä ollut tiedostonimi.

Juracek havittelee tekijänoikeusrikkomuksesta yli 12 miljoonan dollarin korvauksia, minkä lisäksi hän haluaa 2500 - 25 000 dollaria per käytetty valokuva.

Polygonin saamien tietojen mukaan Capcom on tietoinen oikeusjutusta, mutta ei halua kommentoida aihetta. Juracekin ja Capcomin materiaaleista tehtyjä kuvavertailuja voit tarkastella Polygonin uutisesta. Lisäksi sivustolla on nähtävillä oikeusdokumentti.

Lähde: Eurogamer


V2.fi | Miia Lyyra
< Pitkä odotus on ohit... Maailman kallein Com... >

Keskustelut (1 viestiä)

Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

06.06.2021 klo 18.07

Korjatkaa tuo lähdelinkki, sen lopussa on BR-tagi, jonka takia Eurogamerin sivuilla tulee 404-virhe.
Muokannut: Insill 06.06.2021 klo 18.07 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova