Tuorein sisältö

E3: Resident Evil Village saa lisäsisältöä, viktoriaaninen Ace Attorney, tehokkain 14 tuuman kannettava ikinä - tässä Capcomin ja Razerin öisten lähetysten anti

15.06.2021 klo 08.00 | Luettu: 887 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime yönä E3-lähetykset jatkuivat jälleen aamuyön puolelle pelijulkaisija Capcomin sekä laitevalmistaja Razerin esityksillä.

Näistä etenkin Capcomin lähetys oli kenties faneille pettymys, sillä käytännössä lähes koko lähetys kului jo aiemmin julkistettujen pelien parissa sekä Capcomin virallista Street Fighter V -esports toimintaa esitellessä. Laitevalmistaja Razer sentään sentään julkisti merkittävänä uutuutena yhteistyössä AMD:n kanssa tehdyn uuden Razer Blade 14 -peliläppärin.

Capcom aloitti oman lähetyksensä puhumalla viime kuussa julkaistun varsin mainion Resident Evil Villagen menestyksestä kiittämällä ja paljastamalla, että pelin ostajille luvattu Resident Evil Re: Verse -moninpeliräiskintä julkaistaan lopulta ensi kuun puolella.

Lopuksi paljastettiin vielä, että pelistudio on aloittanut kehittämään lisää DLC-sisältöä Villageen. Sisällön määrästä, tyylistä tai julkaisuaikataulusta ei lähetyksessä puhuttu sanaakaan. Pelisarjan edellinen osa Resident Evil 7 sai kohtuullisen laadukasta yksinpeli-DLC:tä, joten toivottavasti Capcom pyrkii jälleen samaan.Äskettäin ilmestyneestä pelistä Capcom hyppäsi seuraavaksi pian ilmestyvään peliin ja esitteli jälleen lisää heinäkuun alussa ilmestyvää Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin -peliä. Tällä kertaa pelkkien tarinatrailerien lisäksi pelistä nähtiin jopa ihan pieni pilkahdus pelikuvaakin. Vaikka itse peli näyttää visuaalisesti hienolta, niin itse tarina vaikuttaa jälleen hieman geneeriseltä animejuonelta numero 38.Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin ilmestyy heinäkuun 9. päivä Nintendo Switchille mutta peliä pääsee kokeilemaan jo trial-versiona kesäkuun 25. päivästä alkaen ja Capcom lupaa mahdollisuuden siirtää tallennukset pelin koko versioon.

Huippumyyntilukemiinn vain muutamassa kuukaudessa päässyt Switchin Monster Hunter Rise saa myös uutta ilmaista ja maksullista lisäsisältöä lähikuukausien aikana. Peli saa kesän aikana muun muassa cross-over-sisältöä tulevan Monster Hunter Stories 2 -pelin kanssa sekä päivitykset 3.1 ja 3.2. -versioihin.Capcomin lähetyksen ehkä mielenkiintoisin osuus oli alun perin kuusi vuotta sitten ilmestyneiden The Great Ace Attorney -pelien saapuminen lopultakin virallisesti länteen. Viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuvia Ace Attorney -spin-off-pelejä ei julkaistu aiemmin, niissä esiintyvän kuuluisan fiktiivisen etsivän vuoksi mutta Capcom ovelasti ohitti mahdolliset ongelmat perikunnan kanssa nimeämällä hahmon uudestaan täysin tunnistamattomaksi Herlock Sholmesiksi.

The Great Ace Attorney Chronicles pitää sisällään molemmat The Great Ace Attorney -pelit ja kokoelma ilmestyy Nintendo Switch, PlayStation 4- ja PC-alustoille heinäkuun 27. päivä.

Aivan viimeisenä Capcom esitteli lähes viisi minuuttia Street Fighter V -pelin virallista esports-toimintaa, kuten Capcom ProTour 2021 -sarjaa sekä Intel World Open Tokyo -turnausta. Esittely oli toki hyvää näkyvyyttä tappelupeliskenelle ja eurheilulle mutta jos ei ollut kiinnostunut molemmista, niin lähetyksen loppu oli varmasti hyvinkin antiklimaattinen.

Koko Capcomin lähetyksen voi vielä halutessaan katsoa alta mutta todennäköisesti niin ei kannata vaivautua tekemään.Laitevalmistaja Razer ei myöskään esitellyt montaa uutuutta lähetyksessään mutta ne olivat kaikki sentään jollain tasolla mielenkiintoisia verrattuna Capcomin tarjontaan.

Eniten aikaa lähetyksessä kului uuden Razer Blade 14 -peliläppärin esittelemiseen, joka tulee firman toimitusjohtaja Min-Liang Tanin mukaan olevaan markkinoiden tehokkain 14-tuuman peliläppäri ja lähetyksen perusteella näin saattaa hyvinkin olla.

Uusi Razer Blade 14 pitää sisällään AMD Ryzen 9 5900HX -prosessorin, 16 gigatavua muistia, teratavun SSD-kiintolevy ja sisältää vähintään Nvidian GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen mutta on myös saatavilla varustettuna RTX 3070 tai jopa RTX 3080 -näytönohjaimella.

Tämän lisäksi läppäri on saatavilla kahdella eri AMD FreeSync-tuella varustetulla näyttöptiolla, jotka ovat Full HD (1080p) 144Hz -virkistystaajuudella tai QHD (1440p) 165Hz -virkistystaajuudella toimivat paneelit. Huolimatta siitä, että uusi Razer Blade on todella ohut (16,8 mm), niin se on silti varustettu kiitettävällä määrällä liitäntöjä: 2xUSB-C, 2xUSB-A, täysikokoinen HDMI 2.1 ja kuulokeliitäntä.

Halvaksihan tämä määrä tehoa pienessä ja kevyessä alumiinirungossa ei tietenkään tule, joten halvimmillaan uusi Razer Blade 14 maksaa 1,999 euroa sekä kalliimmassa kokoonpanossaan 2,999 euroa.Uuden peliläppärin lisäksi Razer julkisti myös muutaman muun uutuuslaitteen. Näistä ensimmäinen oli pieni mutta pippurinen USB-C-laturi, joka lupaa ladata jopa neljää laitetta samanaikaisesti (2xUSB-C, 2xUSB-A). Hintaa tällä teholaturilla tosin on lähes 200 euroa.

Toinen uutuus oli uusi päivitetty "ultimaattinen pelimonitori" Razer Raptor 27, joka on Razerin mukaan ensimmäinen THX-sertifioitu pelimonitori ja joka käyttää 165Hz:n virkistystaajuutta. Hintaa uutuusmonitorilla on 999 euroa.

Aivan lopuksi Razer kertoi hieman lisää aiemmin julkistamastaan Project Hazel -nimellä kulkevasta RGB-valoilla varustetusta ja vaihdettavia N95-sertifioituja filtereitä käyttävästä kasvomaskistaan, joka vitsituotteen sijaan tullaan julkaisemaan rajoitetuissa erissä alkaen tämän vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä.


V2.fi | Mikko Seppänen
< FromSoftwaren toimit... E3:lla esiteltiin my... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova