Tuorein sisältö

Hyväntekeväisyysjärjestö sai lahjoituksena äärimmäisen harvinaisen Atari 2600 -pelin ja myi sen yli kymppitonnilla

27.06.2021 klo 14.00 | Luettu: 1680 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenTeksasissa sijaitsevalla Goodwill-hyväntekeväisyysjärjestön kierrätyskaupalla kävi uskomattoman hyvä tuuri, kun lahjoituksia verkkomyyntiin lajitteleva työntekijä Alex Juarez löysi yhden Atari 2600:n harvinaisimmista peleistä korista sekalaisia lahjoitettuja pelejä.

Harvinaisen pelin löydöstä kertovalla videolla Juarez selittää tunnistaneensa harvinaisen pelin, koska oli katsonut nuorempana peliharvinaisuuksia listaavia videoita isänsä kanssa ja kyseessä oleva Air Raid on helposti tunnistettavissa sen sinisestä kotelosta sekä uniikista t-mallisesta kahvasta.

Peli päätyi myyntiin Goodwill-järjestön omalle verkkosivulle huutokauppaan, jossa siitä lopulta maksettiin 10 590 dollaria ja 79 senttiä. Loppuhinta oli lähes kolminkertainen pelin edelliseen irtokappaleeseen, joka oli myyty Ebayssä 10 vuotta sitten hieman yli 3500 dollarilla. Alkuperäisessä paketissa avaamattomana myyty kappale oli tosin vuonna 2012 myyty yli 33 433 dollarilla.

Goodwillin julkaiseman videon mukaan Air Raid -pelistä tiedetään olevan olemassa ainoastaan 13 kappaletta eli kyseessä on todellakin keräilijöiden himoitsema peli. Hyväntekeväisyysjärjestön mukaan kesäkuun 17. päivä myydyn pelin tuotoilla järjestö pystyy tarjoamaan esimerkiksi avustettua asumista vammaiselle aikuiselle vuoden ajaksi tai auttamaan 20 koditonta henkilöä löytämään töitä sekä yhteisöpalveluita.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Goodwillin pyörittämältä kirppikseltä löytyy harvinainen peli. Vuonna 2012 asiakas oli löytänyt Pohjois-Carolinassa olleesta liikkeestä harvinaisen Stadium Events NES-pelin 7,99 dollarin hintaan ja laittanut sen myyntiin Ebay-sivustolle 12 000 dollarilla.

Tällä kertaa tarkkaavainen ja ennen kaikkea tietäväinen työntekijä kuitenkin onneksi huomasi pelin ennen kuin se päätyi satunnaiselle kirpputorille alihintaan ja myynnistä saadut tuotot menivät hyvään tarkoitukseen. Pelin löydöstä ja sen myynnistä voi katsoa hieman lisää alta löytyvältä videolta.Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< GOG-kaupan kesäale p... Konami julkisti työs... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova