Tuorein sisältö

Suomalaisten kotimikrot esittäytyvät Ylen juttusarjassa - mukana C64, MSX, Mac ja monet muut

01.09.2021 klo 13.40 | Luettu: 1497 kertaa | Teksti: Toimitus

Puolitoista vuotta sitten Yle julkaisi 15-osaisen Pelikonsolien kronikka -sarjan, joka tarkasteli suomalaista pelikulttuuria ikonisten pelikonsolien kautta, mutta Suomi tunnetaan nimenomaan tietokonekansana. Uusi, kymmenosainen Kotimikrojen kronikka sukeltaa mikrotietokoneiden kulta-aikaan ja suomalaisen IT-osaamisen juurille merkittävimpien kotitietokoneiden kautta.

"Commodore on tunnetusti tasavallan tietokone, mutta miten muut tietokoneet näkyivät digitalisoituvassa maailmassa ja millaisia tarinoita nämä koneet pitävät taustallaan? Moni tietää Steve Jobsin ja Bill Gatesin, mutta keitä olivat Jack Tramiel, Sinclair Clive tai Jay Miner? Nämä laitteet ovat jo 40 vuotta vanhoja, mutta silti osaavat olla ajan patinasta huolimatta erittäin rakkaita uskollisille käyttäjilleen", kerrotaan ohjelmasarjan sivulla.

Toimittaja Antti Melkko selvittää, kuinka havumetsien kansa osasi tehdä jo varhaisessa vaiheessa merkittävän digiloikan. Mukana ovat jaksot mm. Commodore 64:stä, VIC-20:sta, Salorasta, Spectrumista, Apple II:sta ja MSX:stä. Asiantuntija(?)ääninä kuullaan myös useita V2.fi:n toimituksen jäseniä.

Alla muutama näyte videomuodossa, kuuntele koko Kotimikrojen kronikka täältä.V2.fi | Toimitus
< Uusi traileri esitte... Pelit-kirjat: 1987, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova