Tuorein sisältö

Respawn’’nerffasi’’ Apex Legendsiä - PC-pelaajat hermostuivat konsolipelaajien suosimisesta

01.09.2021 klo 22.00 | Luettu: 1547 kertaa | Teksti: Miia LyyraSuositun battle royale -peli Apex Legendsin kehittäjät ilmoittivat eilen aivan yllättäen tekevänsä muutoksia pelin mekaniikkaan. Respawn ilmoitti poistavansa pitkällisen harkinnan tuloksena tap-strafing-mekaniikan. Ominaisuus katoaa 10.1. päivityksen yhteydessä.

Tap-strafing on erikoishyppy, jossa pelaaja singahtaa eri suuntaan kuin minne oli hyppäämässä. Poiston syynä on se, että mekaniikkaa ei ole voinut hyödyntää, mikäli pelaaja käyttää pelaamiseen ohjainta. Hyppy on ollut epäreilu erityisesti konsolipelaajia kohtaan, sillä PC-pelaajat ja konsolipelaajat tai ohjainta käyttävät pelaajat ottelevat samoissa matseissa.

Respawnin ilmoittama muutos on otettu vaihtelevasti vastaan. Twitterissä tiedote on kerännyt yli 8000 uudelleentwiittausta, lähes 10 000 twiitin lainausta ja yli 11 500 kommenttia. Ammattilaispelaaja Christian ”Nokokopuffs” Feliciano kommentoi, että kyseessä on huonoin koskaan tehty päätös. Myös suosittu striimaaja Jake “JakeNBake” Abramson otti kantaa keskusteluun toteamalla muutoksen olevan inhottava, sillä se iskee pelaajiin, jotka ovat taidokkaita pelikentällä liikkumisessa.

Apex Legendsin pelitapaan on aina kuulunut hahmojen liikkeiden monipuolinen hallitseminen ja peli onkin tuttu liikkumismekaniikoistaan. Osa pelaajista kertoo, että Respawn on tehnyt peliin liikaa muutoksia konsolipelaajien takia. Jotkut kommentoijat ehdottavat, että kehittäjät palaisivat takaisin aikakauteen, jossa PC-pelaajat ja konsolipelaajat ottelevat eri matseissa. Jotkut kommentoijat taas kertovat, että tasapuolisuuden vuoksi ohjainta käyttäviltä pitäisi poistaa automaattitähtäys, jonka koetaan olevan epäreilu hiirtä ja näppäimistöä käyttäviä pelaajia kohtaan.

Muutoksen puolustajiakin löytyy. Esimerkiksi TSM-organisaation rivistöissä seisova ammattilaispelaaja Ali “Myth” Kabbani kommentoi FPS-pelien tulevaisuuden keskittyvän ristiinpelaamiseen, johon tulee tottua. Hänen mukaansa muutoksia tehdään enemmistön mukaan. Häneen mukaansa PC-pelaajat ovat vähemmistöä.
V2.fi | Miia Lyyra
< PlayStation vahvisti... CD Projekt empii: Cy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova