Tuorein sisältö

Kyselyn mukaan työntekijät kärsivät sukupuolisyrjinnästä ja kiusaamisesta Crusader Kings -peleistä tutulla ruotsalaisella Paradox Interactivella

06.09.2021 klo 22.15 | Luettu: 1581 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Kahden ruotsalaisen ammattiliiton tekemä kysely toi esille pelijulkaisija ja pelinkehittäjä Paradox Interactivella laajasti kokemaa sukupuolisyrjintää ja kiusaamista. Unionen ja Sveriges Ingenjörer -liittojen tekemään kyselyyn vastasi 133 firman 400 työntekijästä ja näistä 44 prosenttia kertoi kohdanneensa kaltoinkohtelua työpaikalla.

Ruotsalaisen Breakit-julkaisun mukaan valtaosa työntekijöiden kohtaamasta kaltoinkohtelusta oli sukupuolisyrjintää tai kiusaamista.

Kyselyyn vastanneista naisista 69 prosenttia kertoi kohdanneensa kiusaamista tai syrjintää ja miehistä vastaava luku oli 33 prosenttia. Naisten osuus korostuu kaltoinkohdelluista työntekijöistä korostuu entisestään, kun huomioidaan kyselyyn vastanneissa olleen vain 26 prosenttia naisia.

Työntekijäkyselyn tehneiden ammattiliittojen mukaan ongelmat Paradoxilla ovat järjestelmällisiä ja ne korostuvat entisestään sillä kyselyyn vastanneiden työntekijöiden mukaan pelifirmassa vallitsee hiljaisuuden kulttuuri, jossa firma suojelee kaltoinkohtelua harrastavia esimiehiä muiden työntekijöiden kustannuksella.

Ammattiliitot vaativatkin vahvoja toimenpiteitä firman johdolta ja Breakit-sivuston mukaan kyselyn tulokset annettiin silloiselle toimitusjohtajalle Ebba Ljungerudille. Mielenkiintoisesti Ljungerud siirtyi syrjään toimitusjohtajan tehtävistään vain pari päivää tämän jälkeen, vaikkakin Paradox kiistääkin näillä asioilla olevan yhteyttä toisiinsa.

Eurogamer ja Breakit -sivustoille antamassaan lausunnossa Paradox Interactive on kuvaillut kyselyn tuloksia "ei tyydyttäviksi" ja luvannut ryhtyä toimiin kunhan on saanut yhdistettyä ammattiliittojen epävirallisen kyselyn tulokset firman omaan sisäiseen dataan. Paradox myös lupaa tuoda neutraalin ulkopuolisen tahon arvioimaan pelifirman tuotantoprosessit sekä tekemään kattavan työntekijäkyselyn.

Huomioimisen arvoista kyselyn tuloksissa on se, että ne koskevat ainoastaan pelifirman ruotsalaisia työntekijöitä eivätkä esimerkiksi Paradoxin omistamaa suomalaista pelinkehittäjää Iceflake Studiosia, puhumattakaan Cities-pelisarjan Colossal Orderista, jonka julkaisijana Paradox Interactive on ainostaan toiminut.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sonic Colours: Ultim... PlayStation Now -pal... >

Keskustelut (1 viestiä)

chgkcghk

07.09.2021 klo 01.29 3 tykkää tästä

Kas kummaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova