Tuorein sisältö

JOKin Amiga 1200 palaa aktiivikäyttöön 20 vuoden tauon jälkeen - videoblogi

10.09.2021 klo 09.00 | Luettu: 913 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Amiga 1200 -koneeni oli aikoinaan yksi ensimmäisistä Suomeen tulleista A1200-koneista. Tein siitä samoilta jaloilta ison testin MikroBittiin ja laite oli pitkään tärkeä harrastus- ja työkone. Aikanaan se jäi kuitenkin sivuun ja lopulta kaappiin. Nyt vanha työkone palaa aktiivikäyttöön, joten on hyvä hetki inventoida vanhaa kokoonpanoa ja esitellä sen lisälaitteita ennen kuin ne siivotaan muiden käsiin.

Muuttojen ja huonosti uusiin retronurkkiin mukautuvan kokoonpanon takia kone jäi eläköidyttyään vähälle käytölle, vaikka sitä onkin ajan mittaan vähän päivitetty: flicker fixer, konkkapäivitys ja erilaisia lisälaitteita.

Nyt kone kävi Amiga-guru Jopen käsissä, jossa sille tehtiin tärkeä huoltotyö: vanhat datat siirtyivät SSD:lle ja kone pääsee viimein kunnolliseen kiinteään asennukseen. Kiitos!

Tämä oli myös hyvä tilaisuus perata Amiga-varastolaatikoita ja inventoida, että mitä vanhan 1990-lukuisen kokoonpanoni laitteita vielä löytyy ja voisiko niistä viimein hankkiutua eroon. Tokkopa tässä enää tarvitsee kiintolevytorneja ja nauha-asemia.

Videolla unohtui mainita, että tarjollahan oli 68030/40- ja 68030/50 -prosessorivaihtoehdot. Toki 50 MHz olisi himoittanut enemmän, mutta kallishan turbokortti oli noinkin. 10 megahertsin tehonlisäys olisi maksanut suhteettoman paljon enemmän, joten vähän piti tinkiä. Matematiikkaprosessorinkin siihen otin, mutta eipä sille mitään hyötykäyttöä minulla koskaan lopulta ollut.

Amiga 1200 oli pitkään tärkeä työ- ja harrastekone. Muun aktiivikäytön hiipuessa kone jatkoi vielä tekstinkäsittelykoneena PC:n rinnalla. Kun testasin PC-pelejä/laitteita, tein muistiinpanoja viereisellä Amigalla.


Suora linkki: https://youtu.be/rCEYZq0O0Xs

Ja näin hetkeä aiemmin:


Lisää videoblogeja
Tilaa kanava tästä klikkaamalla
Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Torilla tavataan! Ko... Walking Dead -firma ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova