Tuorein sisältö

Torilla tavataan! Kotimainen Agemonia-lautapeli saavutti 100 000 euron Kickstarter-tavoitteensa alle vuorokaudessa

08.09.2021 klo 22.00 | Luettu: 1467 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenKotimainen Agemonia-lautapeli aloitti eilen vahvasti Kickstarter-kampanjansa keräämällä minimitavoitteensa 100 000 euroa kasaan alle vuorokaudessa ja teki samalla todennäköisesti kotimaista lautapelihistoriaa.

Agemonia on 1-4 pelaajan tarinallinen yhteistyöpeli, jossa pelaajat vievät seikkailijajoukkonsa yli 30 skenaariota kattavan kampanjan läpi. Pelin taustalta löytyy lautapeli-, roolipeli- ja kirjallisuuspuolelta tuttuja kotimaisia tekijöitä.

Pelin pääsuunnittelijana toimii Max Wikström, jonka aiempia lautapelejä ovat Space Freaks ja Astro Drive. Pelin pääkirjoittajana toimii taas palkittu roolipelisuunnittelija ja kirjailija Mike Pohjola, joka tunnetaan vaikkapa Star Wreck, Tähti ja Myrskyn Sankarit -roolipeleistä. Lisäksi yhtenä pelin kuvittajista toimii sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen, joka tunnetaan Praedor-sarjakuvien luojana sekä esimerkiksi George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjojen kotimaisten kansien piirtäjänä.

Lautapelin julkaisusta vastaa kotimainen Lautapelit.fi, jonka aiempiin kotimaisiin julkaisuihin kuuluu muun muassa erittäin kehuttu 4X-strategiapeli Eclipse sekä legendaariseen tietokonepeliin perustuva M.U.L.E. the Board Game. Tuleva Agemonia on kuitenkin jättämässä kaikki julkaisijan aiemmat projektit varjoonsa, sillä Lautapeliopas-sivulle Lautapelit.fin Toni Niittymäki kertoi Agemonian "olevan suurempi kun kaikki edelliset projektit yhteensä".

Tämä näkyykin pelin sisällössä, sillä pelkästään peruspeli pitää sisällään massiivisen määrän komponentteja. Mukana tulee lähes tuhat korttia, kuusi pelihahmoa ja näille omat seikkailukirjat sekä pelilaudat, 100 pahvihirviötä ja paljon kaikkea muuta. Kiinnostuneet voivat myös hankkia peliin lisäosana hirviöminiatyyrit, joita on lähes 90 kappaletta. Halvaksi tämä sisältö ei kuitenkaan tule sillä peruspelin arvonlisäveroton hinta on 99 euroa ja miniatyyrien kanssa lautapelistä saa maksaa 149 euroa.Pelin suunnitteluun ja valmisteluun käytetty aika on kuitenkin nähtävissä siinä, kuinka hyvin Kickstarter-projekti on valmisteltu. Pelaajat voivat jo nyt kokeilla pelin ensimmäistä kolmea tutorial-skenaariota Tabletopia-sivustolla tai Tabletop Simulator -pelissä, lisäksi peliapuna toimiva mobiili/selainohjelmisto on jo nyt kokeiltavissa sekä peli on saamassa myös oman Dized-tutoriaalin, joka auttaa oppimaan pelin ilman ohjekirjaa.

Agemonian Kickstarter-kampanja jatkuu syyskuun 28. päivään saakka ja pelin kampanjasivulta löytyy valtavasti lisätietoa, kuten läpipeluuvideoita. Lisäksi pelin virallisilta kotisivuilta löytyy paljon tietoa pelin maailmasta.


V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony hankkii Playroo... JOKin Amiga 1200 pal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova