Tuorein sisältö

World Wide Zoo -verkkotapahtuma kerää yhteen Commodore 64 -harrastajat

22.09.2021 klo 09.00 | Luettu: 682 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Lauantaina 25.9. Tampereella järjestettävä World Wide Zoo on pohjoismaiden tärkein Commodore 64 -tapahtuma. Porista vuonna 1997 alkanut Zoo toteutetaan nyt koronan vuoksi ensimmäistä kertaa verkossa.

Demoskene-tapahtuman keskiössä ovat “tasavallan tietokoneella” tehdyt luovat työt, joiden paremmuudesta kisaillaan viidessä musiikin, grafiikan ja demo-taiteen sarjassa. Paremmuus ratkaistaan illan päätteeksi verkon yli tapahtuvassa yleisöäänestyksessä. Lauantaina klo 15 alkava lähetys sisältää myös C64-aiheisia keskusteluja ja esityksiä sekä illan päätteeksi live-musiikkia kotimaisten C64-orkestereiden 8 Bits High ja 64mula esittämänä. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, ja sen kilpailusarjoihin voi osallistua kuka tahansa. Lähetyksen katsojat voivat osallistua tapahtumaan myös chatin kautta.

Lisätietoa tapahtumasta, kilpailusarjoista sekä aikataulusta: http://www.zooparty.org

Zooparty ry koostuu joukosta IT ja media-alan sekä kuvataiteen ammattilaisia, joista monille vanhat tietokonealustat ovat olleet osa luovaa toimintaa 80-luvulta lähtien. Yhdistys tuottaa kahden vuoden välein pidettävää Commodore 64 -kotitietokoneeseen erikoistunutta kansainvälistä Zoo-tapahtumaa sekä edistää vanhojen tietokoneiden kulttuuria erilaisin tapahtumin, näyttelyin ja julkaisuin. Vuodelle 2022 Zooparty ry tuottaa yhdessä Suomen Pelimuseon kanssa C64-aiheisen grafiikkanäyttelyn “Pixeled Years” sekä julkaisee uuden suomalaista C64-musiikkia sisältävän äänilevyn “FinnSids 2”.

Demoskene on tietokoneharrastajien alakulttuuri, jossa toteutetaan ohjelmoiden sekä musiikin ja grafiikan keinoin tietokoneelle näyttäviä visuaalisia efekti- eli näytös- tai esittelyohjelmia, demoja. Huhtikuussa 2020 Opetus- ja kulttuuriministeriö lisäsi demoskenen Elävän perinnön luetteloon.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Huhu: Brasilian ikäl... Blizzardilla kuhina ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova