Tuorein sisältö

Nintendo Switchin tulevat N64-pelit voivat olla Euroopassa huonompia PAL-versioita ja 6-nappinen Mega Drive -ohjain julkaistaan ehkä vain Japanissa

24.09.2021 klo 22.30 | Luettu: 1723 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNintendo julkisti viime yönä esitetyssä Nintendo Direct -lähetyksessä tuovansa Nintendo 64 - ja Sega Mega Drive -pelejä Nintendo Switch Online -palveluun maksullisen Expansion Pack -lisätilauksen muodossa.

Nintendo onkin saanut jo paljon kritiikkiä siitä, että N64 ja Mega Drive -peleistä joutuu maksamaan erikseen, varsinkin kun japanilainen pelijätti ei julkistanut lainkaan minkä hintainen uusi Expansion Pack tulee olemaan, mutta nyt tarkkasilmäiset retrofanit ovat huomanneet eurooppalaisten Switch-pelaajien kannalta ehkä huolestuttavampia uutisia.

Vaikuttaa nimittäin siltä, että Nintendo on mahdollisesti tuomassa Eurooppaan Nintendo 64 -pelien 50hz taajuudella pyörivät PAL-versiot. Nintendo lähetti jokaisella markkina-alueella oman muokatun Nintendo Direct -lähetyksen ja Euroopan-lähetyksissä ainakin osa nähdyistä Nintendo 64 -peleistä oli näitä versioita. Tämä tarkoittaa sitä, että vähintään osa Expansion Pack -tarjonnassa olevista peleistä olisi Euroopassa lähes 20 prosenttia hitaammin pyöriviä ja monien retroharrastajien mielestä merkittävästi huonompia versioita.

Jossain peleissä PAL-alueella hitaamman virkistystaajuuden ja korkeamman resoluution aiheuttamaan hitautta pyrittiin kompensoimaan esittämällä peli niin sanotussa letterbox-muodossa, jolloin pelissä on ylä- ja alareunoissa mustat palkit mutta tämäkään ei tietenkään ole valtaosan harrastajien mielestä mitenkään optimaalinen ratkaisu.

Tietenkin on mahdollista, että Nintendo mahdollistaa pelien kaikkien eri alueiden versioiden pelaamisen mutta toistaiseksi on kuitenkin tilanne on kuitenkin täysin epävarma, eikä Eurogamer-sivustokaan saanut varsinaista kommenttia Nintendon UK:lta.

Nintendo aiheutti myös lisää harmistumisen aihetta retropelaajille, kun Japanin Nintendo Direct -lähetystä seuranneet huomasivat, että lähetyksessä julkistetusta Mega Drive -ohjaimesta tulee Japanissa myyntiin sen parempana pidetty 6-nappinen versio.

Alun perin Street Fighter 2: Special Champion Edition -pelin yhteydessä julkaistu 6-nappinen ohjain sai lopulta tuen yli 60 Mega Drive -pelissä ja on yhä erityisesti tappelupelifanien suosiossa. Onkin hyvin mahdollista, että lännessä tullaan vain näkemään alkuperäinen 3-nappinen Mega Drive -ohjain, sillä Sega on jo aiemmin Mega Drive Minin julkaisun yhteydessä jättänyt länsimaiset fanit nuolemaan näppejään.

Toistaiseksi tosin kyseessä ei ole iso puute, sillä julkistetusta 14 Mega Drive -pelistä vain Shinobi 3 tukee 6-nappista ohjainta ja siinäkin tuki täytyy aktivoida erikseen huijauskoodilla. Jatkossa jos Expansion Pass saa lisää ohjainta tukevia pelejä ja etenkin tappelupelejä, niin länsimaalaiset pelaajat jäävät selvästi huonompaan asemaan mutta tietenkin ohjaimen voi aina tilata netin välityksellä ja maksaa ylimääräistä tullien sekä postikulujen muodossa.

Lähteet: Eurogamer, Eurogamer [2]

V2.fi | Mikko Seppänen
< Syyskuun Xbox-päivit... Taistelukenttä tasku... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova