Tuorein sisältö

Denuvo-kopiosuojausta koskeneet ongelmat saivat pelaajat kärttyisäksi - useat pelit eivät käynnistyneet viikonloppuna

10.11.2021 klo 21.05 | Luettu: 737 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Viime viikonloppuna useat pelaajat saivat märän rätin kasvoille, kun Denuvo-kopiosuojauksella varustetut pelit kärsivät käynnistymisvaikeuksista. PC Gamer uutisoi viikonloppuna, että DRM-tekniikalla varustetut peleistä osa oli hetkellisesti täysin pelikelvottomia. Raporttien mukaan ongelmia kohtasivat ainakin Guardians of the Galaxy, Football Manager 2022 ja Yakuza: Like a Dragon.

Alun perin ei ollut tiedossa, miksi Denuvo oli lakannut toimimasta. Internetin spekulaatioihin osallistunut väki kuitenkin väitti, että Denuvo olisi unohtanut uusia verkkotunnuksensa. Spekuloijat pohjasivat väitteensä siihen, että kaivettujen tietojen mukaan verkkotunnuksen käyttöoikeus olisi rauennut viikonlopun aikana. Denuvo kommentoi PC Gamerille tilannetta sanomalla, että kyseiset ongelmat johtuivat verkkotunnuksesta. Yhtiö ei kuitenkaan myöntänyt, että itse domain olisi vanhentunut. Nyt Denuvon kopiosuojaus toimii niin kuin ennenkin.

Denuvo on joutunut aiemminkin kritiikin kohteeksi, sillä kopiosuojaus on aiheuttanut joihinkin peleihin suorituskykyongelmia. Näin kävi esimerkiksi Star Wars Jedi: Fallen Orderille, josta EA päätti poistaa Denuvo-kopiosuojauksen.

V2.fi | Miia Lyyra
< Nappaa Tiny Tina's A... WB Games Montrealin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova