Tuorein sisältö

Useat yritykset syyttävät Logitechin omistamaa Streamlabs-suoratoistosovellusta lukuisista kopiointitapauksista

18.11.2021 klo 21.00 | Luettu: 455 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Viimeaikaiset Twitter-keskustelut ovat avanneet melkoisen lippaan, jonka sisältä löytyi vaiettuja suoratoistopalveluita koskeneita kopiointitapauksia. Keskustelussa ovat olleet osallisena eri yritykset, jotka tarjoavat sisällöntuottajille suoratoistosovelluksia tai suoratoistamiseen liittyviä muita ohjeisohjelmia sekä palveluita. Ohjelmistojen avulla käyttäjät voivat lähettää esimerkiksi omaa pelikuvaa Twitchiin tai YouTubeen. Äänessä ovat olleet useista kopiointitapauksista syytetty Streamlabs sekä syyttäjät Lighstream, OBS ja Elgato.

Mitä ilmeisemmin kaikki sai alkunsa, kun Lightstream-palvelun virallisella Twitter-tilillä julkaistiin kuvakaappaus Lighstreamin ja Streamlabsin identtisistä verkkosivuista. Lightstream kommentoi tapausta ironisesti heittämällä vitsin kotiläksyjen kopioimisesta ja kiinnijäämättömyydestä. Kuvista näkee, että kahden eri yrityksen sivut ovat hyvin identtiset. Lightstreamin toimitusjohtaja Stu Grubbs kommentoi asiaa omalla Twitter-tilillään kertomalla, että Streamlabsin tulisi hävetä tekojaan. Hänen mukaansa Streamlabs ei mitä ilmeisemmin ole tarpeeksi tyytyväinen toisen yrityksen (OBS:n) maineella ratsastamisesta, vaan yrityksen on pitänyt kopioida vielä Lighstreaminkin materiaalit.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Streamlabs vastasi Lighstreamin esittämiin syytöksiin melko nopeasti kertomalla, että kyseessä oli virhe, joka poistetaan välittömästi. Julkisesti näkyneen sivun materiaalin ei ollut tarkoitus mennä tuotantoon saakka. Lopuksi Streamlabs hehkuttaa twiitissään, että Lighstream on mahtava ja he haluavatkin pyytää anteeksi tekojaan. Tarina ei kuitenkaan päättynyt tähän.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Myös OBS otti asiaan kantaa kertomalla omat kokemuksensa koskien Streamlabsia. OBS kertoo Streamlabs OBS -suoratoistosovelluksen alkuajoista. Streamlabs otti yhteyttä OBS:n konttoriin OBS-termin käytöstä. Tuolloin yritys oli kieltänyt Streamlabsia käyttämästä OBS-sanaa, mutta Streamlabs päätti pyynnöstä huolimatta käyttää OBS-termiä ja tehdä siitä tavaramerkin. OBS on yrittänyt siitä lähtien selvittää riitaa Streamlabsin kanssa, mutta yhtiö on ollut haluton tekemään yhteistyötä. OBS:n virallisella Twitter-tilillä muistutetaan, että käyttäjät usein sekoittavat usein OBS:n ja Streamlabs OBS:n, jotka ovat kaksi täysin erillistä sovellusta. Samalla viesteissä muistutetaan, että OBS perustuu avoimeen lähdekoodiin ja kuinka Streamlabs on unohtanut kokonaan takaisin antamisen ajatuksen työstäessään Streamlabsia. Unohtamisen puolesta lienee puhuu se, että Logitech osti Streamlabsin vuonna 2019.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Useimmat varmaan jo luulivat, että tarina päättyi tähän. Ei suinkaan. Twitter-keskusteluun otti osaa vielä suoratoistamisen tarvikkeita valmistava Elgato, joka kertoi, että he myös tietävät, miltä Streamlabsin kopiointitemput tuntuvat. Jaetussa kuvassa on esillä Streamlabsin Stream Deck, joka on kopio Elgaton vastaavasta ohjelmasta/tuotteesta.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Keskusteluja lukiessa kansan tuomio on harvinaisen selvä, Streamlabs on kopio.

Eilen Streamlabs julkaisi omalla Twitter-tilillään lyhyen tekstin, jossa yhtiö kertoo poistavansa OBS:n omasta nimestään. Yritys muistuttaa, että myös Streamlabs OBS perustuu avoimeen lähdekoodiin. Lopuksi he kertovat ottavansa vastuun kaikista teoistaan, mutta myös kannustavansa yhteisöä.Kuva: saravut vanset / Scop.io


V2.fi | Miia Lyyra
< Warner Brosin Multiv... Call of Duty: Vangua... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova