Tuorein sisältö

Crytek uhkasi modaajaa oikeustoimilla - pelistudion mukaan ongelmana oli modien pitäminen maksumuurin takana

15.01.2022 klo 18.00 | Luettu: 1180 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Crytek onnistui suututtamaan useita pelaajia lähettämällä oikeustoimilla uhanneen kirjeen suositulle modaajalle, joka oli tunnettu Photo Mode -tiloja useisiin eri peleihin lisänneistä modeistaan.

Hollantilainen modaaja Frans Bouma julkaisi Twitterissä Crytekin PR-vastaavalta Adam Grinselliltä saamansa kirjeen, jossa pelistudio kertoo huomanneensa Bouman luoneen modaustyökalut Crysis 2 Remastered ja Crysis 3 Remastered -peleihin mutta pelinkehittäjä ei virallisesti salli modeja peleihin EULA-lisenssisopimuksessaan.

Tämän vuoksi Crytek vaatikin Boumaa poistamaan kyseisten pelien jakelussa olevat modit Patreon-sivultaan seitsemän päivän sisällä tai asia etenee asianajajien hoidettavaksi.Myöhemmin julkaisemassaan Patreon-päivityksessä Bouma kertoo kyseisten modien sisältäneen ainoastaan hänen omaa koodiaan eikä lainkaan mitään sisältöä Crysis-peleistä.

Modaajan tiedustellessa Crytekiltä miten tämä rikkoi EULA-sopimusta, niin saksalaisen pelistudion mukaan ongelmana ei suinkaan ollut Photo Mode -modit itsessään vaan se, että modien lataaminen vaati Patreon-jäsenyyttä ja näin olleen oli Crytekin tulkinnan mukaan Bouma rahasti modeilla.

Bouma kuitenkin päätyi poistamaan modit kokonaan jakelusta ja kertoi ettei halua antaa ilmaiseksi työkaluja, joiden tekemiseen käytti yli viikon, sillä tämä hyödyttäisi ainoastaan Crytekiä.

Pelaajien reaktiot olivat aluksi pitkälti puhtaasti Crytekin vastaisia mutta asian kaikkien yksityiskohtien tultua julki, osa alkoi myös kritisoimaan Boumaa, sillä tämän Patreon jäsenyyden vaihtelivat 5-50 euron kuukausimaksujen välillä ja lähes 800 Patreon-jäsenen myötä modaaja tienaa sievän summan rahaa kuukausittain.

Modaaja itse kuitenkin puolustautui rahastussyytöksiä vastaan Twitterissä ja kertoi, etteivät yksittäiset modit olleet tuottavia sekä muutenkin Patreon-jäsenyyden tarjoavan pääsyn useisiin eri peleihin Photo Mode -tilan lisääviin modeihin.

Lopulta Crytekin yhteisövastaavat kuitenkin päätyi julkaisemaan Reddit-foorumeilla viestin, jossa alkuperäisen viestin olleen väärinymmärrys ja kertoo pelistudion pyytäneen anteeksi modaajalta. Samalla Crytek kiittää yhteisöä kaikesta saamastaan tuesta ja myöntää jälkikäteen, että pelistudion olisi pitänyt lähestyä asiaa eri tavalla.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Modaaja onnistui kut... >

Keskustelut (2 viestiä)

Nimpnin

15.01.2022 klo 18.10 8 tykkää tästä

Kyllähän tuo selvää rahastusta on jos tarvitsee patreon ostaa että modin edes saa käyttöön.
lainaa
btiaifhwifjuwje

17.01.2022 klo 11.15

yksittaiset modit eivat olleet tuottavia on muka joku tekosyy. 99 prossaa maailman modeista on paskaa mutta tklla perusteella nekin voidaan kaikki laittaa maksumuurin taakse kun firmaa saa kiinnostaa vaan jos modi tekee miljoonia. taas tollanen urpo kun tekee peliin jotain kysymatta ja luulee elavamsa jossain symbioosissa pelifirman kanssa. ihan yhta harhaisia kun ihmisia stalkkaavat kun luulee et joku ihastunut
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova