Tuorein sisältö

Klassinen suomipelisarja täytti 31 vuotta ja sai jatko-osan: Areenan gladiaattoreita ei noin vain nitistetä

17.01.2022 klo 19.00 | Luettu: 1289 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Jo 1990-luvulla alkanut suomipeli Areena ei vain suostu hiipumaan. Sitä alusta saakka takonut Seppo Suorsa on näet tehnyt ja julkaissut siihen kahdeksannen osan nimeltään Arena 8: Liberatio.

Arena on ehkä pitkäikäisin suomipelisarja, ja taitaa painia vahvasti myös vanhimman aktiivisesti kehityn suomalaispelin tittelistä. Se on myös ollut alusta saakka esillä Suomen pelimuseossa, eli Areena on merkittävä osa suomalaisen indiepelimaailman kasvutarinaa.

Tekijä kerto, että "peli jatkaa jo 90-luvulla alkaneen pelisarjan perinteitä kunnioittaen fantasiamaailman gladiaattorien manageroinnilla, vuoropohjaisilla taisteluilla ja pikseligrafiikoilla. Pelaaja saa luotsattavakseen resuisen mutadivarista ponnistavan joukkueen, jonka tavoitteena on voittaa jonakin kauniina päivänä koko Gladiaattoriliigan Sarjamestaruus!"

Areena-pelit ovat managerointipelejä, joissa pelaaja luotsaa fantasiahahmoista koostuvaa gladiaattorijoukkuettaan tavoitteenaan. Managerin tehtäviin kuuluu joukkueen varustaminen, treenaaminen ja toki myös käskyttäminen vuoropohjaisissa taisteluissa, jossa armon anominen ei ole valittavien toimintojen joukossa.

"Tein ensimmäisen Areena-pelin Commodore 64:lla, 90-luvun suomipeliscenen kovat edustajat Areenat 2, 3, ja 4 ovat taasen Windows-pelejä, samoin kuin vuonna 2000 julkaistu pelisarjan ehkäpä fanitetuin osa, Areena 5. Areenat 6 ja 7 ovat selainpelejä, ja viimeisin inkarnaatio on nyt jalostunut mobiilipeliksi."

Arena 8 jatkaa uskollisesti aikaisempien Areena-pelien jalanjäljissä, keskittyen tiukkaan managerointiin, gladiaattorien kehittämiseen ja varustamiseen perinteisellä otteella. Nykypäivän mobiilipelien monetisaatiokaavoja ei pelissä ole.

Arena 8 on ladattavissa Android ja iOS-laitteille:

Android / Google Play
Apple / App Store

Lisätietoja: https://www.areenapelit.fi/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< AGDQ päättyi: Sekiro... Fortnitea voi pian t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova