Tuorein sisältö

Nintendo hävisi patenttikiistan, menetti 21 miljoonaa

16.05.2008 klo 08.47 | Luettu: 3871 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Otsikossa esiintyvä rahasumma on nyky-Nintendolle pikkurahaa, mutta silti on mielenkiintoista, että joskus nämä isoja pelifirmoja vastaan nostetut patenttirikkomussyytteet pitävät kutinsa - tai ainakin menevät oikeudessa läpi. VE3D:n mukaan Anascape-nimisen firman patentteja oli väärinkäytetty sekä GameCuben ohjaimissa että Nintendo Wiin Classic-ohjaimessa.

Nintendo ei kuitenkaan ollut tyytyväinen päätökseen ja asia jatkuu sen merkeissä, että korvausta saataisiin huomattavasti pienemmäksi. Alkuperäinen uutinen siitä, mitä kiista koski, löytyy The Inquirerista.



V2.fi | Manu Pärssinen
< Beyond Good and Evil... Video Line Riderin u... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

RavenX

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.05.2008 klo 10.23

Reggie ei nyt selvästikkään ärähtänyt tarpeeksi, kun tuomio langetettiin.

Mikähän mahtoi olla MS:n kohtaloa tässä jutussa, sillä Anascapehan haastoi aikanaan myös MS:n samasta syystä. Sovittiinko juttu jo aiemmin, vai odottaako sen käsittely vielä vuoroaan?
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.05.2008 klo 10.26

Näitä kun seuraa herää pakostakin kysymys, että millä tasolla pelikonsolit/ohjaimet oikeasti tänä päivänä olisivat jos patentteja aina noudatettaisiin kirjaimellisesti...
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

16.05.2008 klo 12.10

Tekee iso valmistaja mitä hyvänsä, niin aina siitä jokunen konkurssikypsä pikkufirma on kiireesti nostamassa patenttisyytteen, ihan rahanlypsämismielessä. Itse eivät kyseistä epämääräistä patenttiaan mihinkään edes pystyisi hyödyntämään. Tuolla patentoinnin luvatussa maassa menee läpi vähän kaikenlaista ja niinpä liike-elämän taistot näyttävät siirtyvän yhä enemmän ja enemmän markkinoiden puolelta sinne lakitupaan.

Välillä joku patenttisyyte voi toki olla ihan legitiimikin eikä noita korporaatioita kohtaan mitään sääliä tarvi kokea - yhtä lailla ne käyttävät kaikki kieroilumahdollisuudet, kuten on nähty. Jotenkin vaan ... limaista.
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova