Tuorein sisältö

Muusikot suuttuivat ja aiheesta - NFT-alusta myi laittomasti videopelien säveltäjien tekemiä kappaleita

03.02.2022 klo 17.00 | Luettu: 1259 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


NFT:t ovat olleet viime aikoina kuuma puheenaihe. Useat pelitalot ovat yrittäneet saada NFT:tä osaksi omaa palveluaan, mutta usein yritys kaatuu pelaajakansan vastarintaan. Viimeksi tällä viikolla Worms-pelitalo yritti saada NFT:tä suosioon, mutta projekti tyssäsi saatuun palautteeseen ja kaatui.

Tällä kertaa NFT-rintamalla on havaittu röyhkeä tapaus, kun HitPiece-alusta paljastui. Kyseinen sivusto päätti myydä laittomasti NFT:nä muiden tekemiä kappaleita. Palvelun valikoimiin oli päätynyt muun muassa valikoima Disneyn omistamia kappaleita. Lisäksi valikoimista löytyi biisejä mm. World of Warcraft -säveltäjältä sekä Ori- ja Halo -peleihin sävellyksiä tehneeltä muusikolta.

HitPiecen julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiö palvelee säveltäjiä ja muusikoita tilittämällä rahaa myydystä NFT:stä myös alkuperäiselle omistajalle. Eurogamerin uutisen mukaan on epäselvää, miten HitPiece aikoo myydä kappaleita NFT-muodossa niin, että rahojen tilitys onnistuu oikeille henkilöille ja tahoille. Prosessia vaikeuttaa sävellysten monimutkainen tekijänoikeusverkko.

Tällä hetkellä HitPiece-sivusto on alhaalla. On vielä epäselvää miksi sivusto on suljettu. Yhtenä syynä voi olla säveltäjien vastarinta tai mahdolliset tekijänoikeuksia koskevat vaatimukset. Ei ole tavatonta, että esimerkiksi Disney pitää huolta omista oikeuksistaan.

Alla Gareth Cokerin julkaisema twiitti.

V2.fi | Miia Lyyra
< Gearbox Softwaren Ti... Xbox-kynsilakat ovat... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bored_Ape

03.02.2022 klo 21.33 1 tykkää tästä

Nasty Fucking Things
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova