Tuorein sisältö

Segan yhteistyössä Microsoftin kanssa tekemä superpeliprojekti koostuukin useammasta pelistä, jotka voivat pitää sisällään pilvi- tai NFT-teknologiaa

10.04.2022 klo 14.00 | Luettu: 2547 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSega julkisti viime vuoden marraskuussa tekevänsä yhteistyö Microsoftin kanssa uuden viisivuotisstrategian kanssa, jonka tavoitteena on tehdä uuden sukupolven "superpeli".

Nyt pelisivusto VGC on kääntänyt Segan Japanin rekrytointisivustolla olleen varatoimitusjohtaja Shuji Utsumin haastattelun, joka valottaa hieman lisää pelifirman suunnitelmia superpelin suhteen. Haastattelussa Utsumi kertoo Segan määritelleen "superpelin" käsittävän useamman AAA-pelin kehityksen, joka käyttää laajasti hyväkseen Segan eri teknologioita.

Utsumi jatkaa, että Superpelin viitekehyksen piirissä kehitetään useita pelejä ja vaikka pelit eroavat toisistaan, niin Utsumin mukaan ei ole epäilystäkään, että kyseessä tulee olemaan peleistä jotka vaikka ovatkin interaktiivisia, niin tulevat ylittämään perinteisiä pelien raamit.

Yhtenä esimerkkinä Utsumi nostaa pelistriimien katsomisen, josta on tullut kokonaan oma kulttuurinsa ja perinteisessä mielessä striimien katsojia ei voida enää pitää pelaajina. Utsumin mukaan pelien pelaajien ja katsojien välisessä suhteessa on paljon potentiaalia ja Sega ajatteleekin uuden viihteen luomista tästä potentiaalista.

Superpelien pitää Utsumin mukaan myös täyttä neljä pääkriteeriä:
1) ilmestyminen usealle alustalle
2) maailmanlaajuinen monikielinen kehitys
3) samanaikainen maailmanlaajuinen julkaisu
4) niiden tulee olla AAA-pelejä

Samassa haastattelussa Segan tuottaja Masayoshi Kikuchi tuo esille myös mahdollisuuden siitä, että Sega sisällyttää tuleviin superpeleihinsä myös uusia teknologioita, kuten pilvipelaamista tai NFT-teknologioita.

Sega on äskettäin myös rekisteröinyt uuden Sega NFT -tavaramerkin ja huolimatta pelikansan pitkälti välinpitämättömästä tai vihamielisestä suhtautumisesta muiden pelijulkaisijoiden kyseenalaisiin NFT-projekteihin, niin se voidaan tulla vielä näkemään Segan peleissä.Näiden haastattelujen perusteella vaikuttaisi ainakin siltä, että pelko siitä, että Microsoftin ja Segan yhteistyö tarkoittaisi superpeliprojektin ilmestyvän yksinoikeudella vain Microsoftin alustoille lienee turha.

Nähtäväksi kuitenkin vielä jää aikooko Sega hypätä mukaan NFT-rahastukseen vai ehtiikö niiden ympärillä oleva kupla puhjeta jo ennen kuin Segan viisivuotinenprojekti alkaa tuottamaan tulosta.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Osalla PlayStation-k... Kingdom Hearts 4 on ... >

Keskustelut (2 viestiä)

svf

10.04.2022 klo 14.48 5 tykkää tästä

https://twitter.com/i/status/1471481880625102854

Joka kerta kun joku mainitsee NFT:t
lainaa
vbosjgjajg

10.04.2022 klo 20.34

asennoitunutna vaittaa nftta kuplaks mika puhkeaa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova