Tuorein sisältö

Huhujen mukaan Obsidianin kehittämästä Fallout New Vegas 2 -pelistä on käyty hyvin alustavia keskusteluja

25.02.2022 klo 22.00 | Luettu: 2395 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenVuonna 2010 julkaistu Fallout: New Vegas on monien fanien mielestä pelisarjan parhaimpia osia ensimmäisen kahden Black Isle Studiosin kehittämän pelin jälkeen. Tästä huolimatta pelin jatko-osa vaikutti äärimmäisen epätodennäköiseltä, sillä pelijulkaisija Bethesdan ja pelinkehittäjä Obsidian Entertainmentin välit huononivat pelin julkaisun jälkeen.

Välirikon taustalla oli pelinkehittäjän bonukset, jotka New Vegasin kohdalla olivat kytketty pelin Metacritic-arvosanaan ja tunnetusti peli jäi vain yhden pisteen päähän bonuksien maksuun oikeuttaneesta 85 pisteen rajasta.

Pelijulkaisun aikaan useat kriitikot kokivat New Vegasin lähinnä tarjoavan lisää Fallout 3 -tyylistä sisältöä, eivätkä välttämättä arvostaneet pelin valinnanvapautta ja mahdollisuuksia samalla tavoin kun fanit. Näin myös V2.fi:n arviossa, jossa peli sai kuitenkin kelvollisen 4/5 arvosanan.

Kuitenkin toisin kuin Fallout 3, niin New Vegas on pysynyt pelisarjan fanien keskuudessa yhä aktiivisesti pelattuna sekä modattuna pelinä ja on myös ollut mukana esimerkiksi useissa speedrun-tapahtumissa. Kuitenkin pelin jatko-osa näytti täysin epätodennäköiseltä mahdollisuudelta yli vuosikymmenen ajan.

Tilanne kuitenkin muuttui täysin vuonna 2020 kun Microsoft hankki itselleen Bethesdan osana isompaa ZeniMax kauppaa. Microsoft oli nimittäin myös kaksi vuotta aiemmin hankkinut itselleen pelinkehittäjä Obsidian Entertainmentin ja Betheda kaupan jälkeen julkaisija sekä pelinkehittäjä olivatkin saman katon alla.

Nyt pari vuotta tuon Bethesda-kaupan jälkeen erinomaisista lähteistään tunnettu VentureBeat-sivuston pelitoimittaja Jeff Grubb kertoi kuulleensa huhuja siitä, että Microsoftilla on alettu käymään keskusteluja joissa on esiintynyt sanat "Obsidian" ja "New Vegas 2".

Grubb kertoi GrubbSnax-podcastissa, että peli olisi todennäköisesti vasta vuosien päässä mutta ainakin oikeaa alustavaa kiinnostusta ja keskustelua jatko-osasta on käynnissä. Grubbin mukaan erityisesti Microsoftilla on paljon väkeä, jotka uskovat projektiin ja haluavat sen toteutuvan.

Ainakin Obsidianin toimitusjohtaja ja entinen Black Isle Studiosin pomo Feargus Urquhart oli jo vuonna 2013 antamassaan haastattelussa kertonut, että pelistudio tekisi mielellään Fallout: New Vegas 2 -pelin ja että heillä olisi ollut useita ideoita jatko-osaa varten.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Elden Ring sai PC-pe... Valve julkaisee uude... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova