Tuorein sisältö

Elektronisen urheilun kisajärjestäjät sulkevat venäläisjoukkueita pois turnauksista - myös EA poistaa joukkueita NHL:stä ja FIFA:sta

02.03.2022 klo 21.00 | Luettu: 2962 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut perinteisemmän urheilun parissa toimivat kisajärjestäjät tekemään päätöksiä koskien venäläisurheilijoita ja heidän osallistumistaan erilaisissa kilpailuissa. Nyt keskustelu on levinnyt myös elektronisen urheilun pariin, jossa ensimmäiset kisajärjestäjät ovat tehneet päätöksiä koskien venäläisjoukkueita.

Tanskalainen esports-toimija BLAST ilmoitti, ettei se hyväksy CS:GO-turnauksiin venäläisorganisaatioiden joukkueita. BLAST Premier -liigaan ovat kuitenkin tervetulleita ne venäläispelaajat- ja joukkueet, jotka edustavat toisessa maassa sijaitsevaa organisaatiota. Päätös vaikuttaa esimerkiksi HLTV:n raking-listan kakkosena olevaan venäläisjoukkue Gambitiin. BLASTin päätös ei koske esimerkiksi CS:GO:n huipulla taistelevaa Na’Via, sillä organisaatio on ukrainalainen, vaikka viidestä pelaajasta kolme on venäläisiä. Joukkueen kaksi pelaajaa ovat kotoisin Ukrainasta, josta muun muassa Oleksandr "s1mple" Kostyliev nousi viime viikolla puheenaiheeksi pitämällä Venäjän ja Ukrainan sotaa koskevan puheen. Puheessa hän kertoi, että he kaikki pelkäävät tilannetta, mutta toivovat rauhaa Ukrainaan. Hän muistuttaa, että hänen vieressään seisovat henkilöt ovat hänen ystäviään.

Alla Blastin julkaisema twiitti. Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Myös dubailainen Galaxy Racer on tehnyt päätöksen koskien venäläisjoukkuetta. Venäläisen Virtus.pro:n Dota 2 -joukkue pudotettiin viime hetkellä pois Dubaissa pelattavasta Gamers Galaxy -turnauksesta. Järjestäjä ei tiedottanut pudottamisesta erikseen, vaan julkaisi uuden otteluohjelman, jossa joukkuetta ei enää mainittu. Joukkue oli jo ehtinyt matkustamaan maahan pelejä varten, kun tieto saavutti heidät. Päätös tuli niin viime tingassa, että joukkuetta ei saatu korvattua toisella joukkueella. Virtus.pro:n CS:GO-joukkue pudotettiin myös BLAST-turnauksista pois.

Virtus.pro ei ottanut päätöstä hyvällä, vaan organisaatio julkaisi tiedotteen, jossa se kertoo olevansa pettynyt päätökseen. Organisaatio toteaa lausunnossaan, että turnauksen järjestäjänä toimiva ukrainalainen Weplay Esports uhkasi joukkuetta diskauksella, ellei organisaatio ota kantaa Venäjän hyökkäyksiin. Esports-organisaatio kuitenkin kertoo, ettei se tue mitään sotaa, oli kyseessä sitten Ukrainan tai esimerkiksi Syyrian sota. Heidän mukaansa pakottaminen kannanottoon ei edistä asiaa, vaan ajaa osapuolet entistä kauemmas toisistaan.

Virtus.pron mukaan järjestäjä uhkasi kertoa, että pelaajilla on korona, jotta he eivät voisi pelata. Tämä oli kuitenkin vale, sillä tiedotteen mukaan pelaajien testit olivat negatiivisia. Weplay Esports antoi venäläisjoukkueelle mahdollisuuden pelata ilman nimeä, pelipaitoja ja maatunnuksia, mutta joukkue ei suostunut ehdotukseen. Virtus.pro:n yksi isoista rahoittajista on venäläinen oligarkki Ališer Usmanov, joka on Euroopan unionin toimesta asetettu pakotelistalle. Virtus.pro:n julkaiseman tiedotteen voi lukea täältä.

Esports-kentällä tapahtuvat toimet eivät lopu näihin. Esports-joukkue Na’Vi on ilmoittanut lopettaneensa yhteistyön venäläisen eurheilujärjestö ESForcen kanssa, kertoo Eurogamer. Kyseessä on holdingyhtiö, jonka alle kuuluu myös esimerkiksi Virtus.pro. Euroopan unionin pakotelistalla olevalla Ališer Usmanovilla on kytky myös ESForceen. Na’Vin julkaiseman tiedotteen mukaan ESForce on kiistänyt Ukrainassa tapahtuvat kauhut. Tiedotteessa sanotaan, että kun Venäjän armeija jatkaa hyökkäyksiä siviilialueille, jossa kansalaiset jättävät kotinsa ja ihmisiä kuolee sekä osa lähtee taistelemaan maan puolesta, ei ole oikea aika esportsille. Na’Vi kertoo, että työntekijät ja pelaajat viettävät päivänsä pommisuojissa, mutta siitä huolimatta ESForce kiistää Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Alla Na’Vin julkaisema twiitti. Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Lisäksi EA on ilmoittanut poistavansa NHL-pelistä Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet. Lisäksi EA poistaa myös kaikista FIFA-peleistä Venäjän maajoukkueen sekä kaikki muutkin joukkueet. EA on kertonut, että poistot tapahtuvat lähiaikoina. Toimien syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.





V2.fi | Miia Lyyra
< Switch Onlinen tilaa... Tältä näyttää, kun E... >

Keskustelut (7 viestiä)

rba0bfkahfiw

02.03.2022 klo 22.28 1 tykkää tästä

onneks ysinelosesta ei pysty
lainaa
xhxgj

03.03.2022 klo 11.34

Vähä ny menee yli toi russofobia ja viha. Eihän sielä ole kansakaan sodan ja putinin puolella saati sitten venäläistaustaiset yritykset, tosin yritysten paskomisen ny vielä ymmärtää. Eikä edes kaikki sotilaat suurimmalti osin ole messis, kieltäytyneet mm. pommittamasta siviilikohteita.

En mä muuta logiikkaa keksi jollai niin mitättömillä asioilla kun videopelistä kokonaan joukkueen poistaminen ja muutenki toi ukraina ja venäjä -kikkailu on vain perus imagonkiillotus -projekti joka tehdään mahdollisimman näyttävästi.


Muokannut: Mikko 03.03.2022 klo 11.56 lainaa
paisti

03.03.2022 klo 11.48 1 tykkää tästä

xhxgj kirjoitti:
Vähä ny menee yli toi russofobia ja viha. Eihän sielä ole kansakaan sodan ja putinin puolella


et taida hirveesti uutisia lukea
Muokannut: miialyyra 03.03.2022 klo 11.56 lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

03.03.2022 klo 11.57 1 tykkää tästä

Pidetään nämä halventavat termit pois keskustelusta.
lainaa
nbvnvbn

03.03.2022 klo 12.35 1 tykkää tästä

xhxgj kirjoitti:
Eihän sielä ole kansakaan sodan ja putinin puolella

Niin, kovasti tuntui paraateissa ihmiset hurraavan krimin valtauksen myötä.

Kuinka kauan kansa voi kollektiivisesti vedota siihen että "me vaan toteltiin käskyjä" tai "me vaan kattottiin vieressä"?
lainaa
jördis

03.03.2022 klo 17.25 1 tykkää tästä

aivan oikea päätös.mitäs se venäjä hyökkää rauhaa rakastavan ukrainan kansan vastaan.terroristi putin on sairas mies.
lainaa
Lätkäjätkä

04.03.2022 klo 17.14

Voitanee samalla unohtaa että KHL-liiga joskus lisättäisiin NHL-peleihin...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova