Tuorein sisältö

Itsemurhaan kuolleen työntekijän perhe haastaa Activision Blizzardin oikeuteen

05.03.2022 klo 11.00 | Luettu: 2335 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Itsemurhaan kuolleen työntekijän perhe haastaa Activision Blizzardin oikeuteen. Activision Blizzardin talouspäällikkö Kerri Moynihan löydettiin kuolleena hotellihuoneesta huhtikuussa 2017. Moynihanin vanhemmat kertovat kanteessa, että 32-vuotiaan kuolemaan vaikuttivat merkittävästi yrityksessä kohdattu seksuaalinen häirintä. Oikeusjutussa viitataan, että Activision Blizzard on vihamielinen, uhkaava, loukkaava ja väkivaltainen työpaikka. Yhtiötä pidetään vastuussa siitä, ettei se pystynyt estämään Moynihanin kuolemaa.

Kerri Moynihanin tapaus nousi aiemminkin esille viime vuonna Kalifornian oikeudenmukaisen työn ja asumisen ministeriön kanteessa, vaikka häntä ei mainittu tapauksessa nimeltä. Asiakirjojen mukaan Moynihaninilla oli suhde miespuolisen esimiehensä kanssa, lisäksi asiakirjoissa väitetään, että hän kohtasi seksuaalista häirintää myös työpaikalla. Lisäksi tiedot kertovat, että Moynihanin sukupuolielimistä otettuja kuvia jaettiin yritysjuhlissa.

Itsemurhatutkinta on ollut haastavaa, sillä Moynihanin johtajaksi nimetty Greg Restituito kielsi suhteensa talouspäällikköön. Activision Blizzard kieltäytyi myös antamasta Moyunihanin tietokonetta poliiseille, minkä lisäksi Restituiton puhelimen väitettiin olevan palautettu tehdasasetuksille, eikä sitäkään haluttu antaa tutkijoiden käsiin.

Kerri Moynihan aloitti Activision Blizzardissa kirjanpitäjänä vuonna 2011 ja vuonna 2016 hänet ylennettiin talouspäälliköksi.

Mikäli sinä tai läheisesi tarvitsee apua, voit ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Kriisipuhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja yönä. Numeroon voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.
Numero 09 2525 0111. Lisätietoja Suomen Mielenterveys ry:n sivuilta.


Lähde: Polygon


V2.fi | Miia Lyyra
< Twitch heiluttaa jat... Nintendo eShop ei hy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova