Tuorein sisältö

Twitch heiluttaa jatkossa bannivasaraa käyttäjille, jotka jakavat haitallista ja valheellista tietoa

04.03.2022 klo 22.00 | Luettu: 2085 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Twitch on päivittänyt käyttöehtojaan koskien roskapostin lähettämistä, huijauksia ja vahingoittavan tiedon levittämistä. Jatkossa yhtiö kieltää haitallisen väärän tiedon levittämisen. Twitch kuitenkin muistuttaa, että uudet ohjeistukset eivät juurikaan vaikuta nykyisiin käyttäjiin tai lähettäjiin, sillä uusien sääntöjen tavoitteena on iskeä ei toivottuihin kanaviin, jotka ovat perustettu vain ja ainoastaan haitallisen tiedon levittämiselle.

Twitchin tavoitteena on poistaa sellaiset käyttäjät joiden lähettämä sisältö keskittyy 1) Laajalti kumottujen, mutta yleisesti jaettujen 2) haitallisten väärien tietojen 3) jatkuvaan levittämiseen. Yhtiö tarkentaa, että näitä aihekategorioita ovat esimerkiksi valheelliset tiedot COVID-19-pandemista tai COVID-19-rokotteista. Lisäksi kiellettyä on väkivaltaan kannustavat salaliittopuheet. Kiellettyjen aiheiden listalle menee myös esimerkiksi kansalaistoimintaan liittyvät väärät tiedot kuten vaalivilppi, äänestyslippujen manipulointi ja vaalipetos. Listalla mainitaan, että Twitch saattaa puuttua myös tilanteisiin, joissa levitetään tietoa metsäpaloista, maanjäristyksistä ja ampumavälikohtauksista.

Yhtiö kertoo, että kertaluontoisen lausunnon levittämisestä ei seuraa sanktioita. Jotta valvontatoimenpiteisiin ryhdytään, on sisällöntuottajan täytettävä kaikki kolme kriteeriä (aiemmin uutisessa mainitut 1,2,3).

Lähde: Polygon

V2.fi | Miia Lyyra
< Microsoft lopettaa t... Itsemurhaan kuolleen... >

Keskustelut (3 viestiä)

gchkcghk

06.03.2022 klo 13.19 3 tykkää tästä

Sama selitys on myös pohjoiskorealla, kiinalla, venäjällä ja täällä meillä länsimaissakin.

Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe.

Freedom of speech -my ass.
lainaa
turhapuuro

08.03.2022 klo 09.57 5 tykkää tästä

gchkcghk kirjoitti:
Sama selitys on myös pohjoiskorealla, kiinalla, venäjällä ja täällä meillä länsimaissakin.

Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe.

Freedom of speech -my ass.

Yksityisellä yrityksellä on oikeus päättää miten palvelussaan toimitaan. Sananvapaus ei tarkoita sitä että yksityisten yritysten on tarjottava foliopäille öyhötys-alusta.
lainaa
Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

08.03.2022 klo 14.48 7 tykkää tästä

gchkcghk kirjoitti:
Sama selitys on myös pohjoiskorealla, kiinalla, venäjällä ja täällä meillä länsimaissakin.

Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe.

Freedom of speech -my ass.


Ai se, että puututaan harhaanjohtavan tiedon tahallisiin levittäjiin - ylipäätänsä halutaan toimia vastuullisesti - on samaa kuin Pohjois-Korean meininki? Huvittavaa.

"Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe" sisältää ajatuksen, että kaikki tieto olisi mukamas samalla viivalla. Tällöin ohitettaisiin tiedon luotettavuuden varmentaminen ja sen oikeellisuus. Joku homeopaattihörhö väittää epämääräisellä valeuutissivulla koronarokotteiden olevan myrkkyjä ja havunneulasuutteen auttavan koronaan - "Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe". Alex Jones väittää Sandy Hookin kouluampumista lavastetuksi - "Haitallinen väärä tieto voi yhtälailla olla totuus kuin valhe". Ongelma on, että valheellisen tiedon levittämisellä voi olla kielteisiä yhteiskunnallisia seurauksia; ihmiset voivat hörhön väitteiden takia jättää rokotteet ottamatta ja joutua sairaalaan, jotkut taas häiriköivät Alex Jonesin juttujen takia kouluampumisen uhrien omaisia. Twitch kantaa tässä asiassa yhteiskunnallisen vastuunsa, samoin kuten esimerkiksi YouTube ja Twitter.

Sananvapauteen kuuluu myös vastuu omista sanomisistaan. Se ei tarkoita, että ihmiset voivat sanoa aivan kaikenlaista, disinformaation levittäminen on sen väärinkäyttöä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova