Tuorein sisältö

Venäjää koskevat pakotteet katkaisivat venäläisten Twitch-striimaajien tulohanat

10.03.2022 klo 22.00 | Luettu: 1575 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


IGN ja The Washington Post uutisoivat, kuinka Venäjää vastaan asetetut pakotteet ovat vaikuttaneet myös venäläisiin Twitch-striimaajiin.

Venäläiselle striimaajalle Aleksei "Jesus AVGN" Gubanoville lähetetyssä sähköpostissa Twitch ilmoittaa, ettei se voi välittää striimauksesta ansaittuja tuloja sisällöntuottajalle. Yritys kertoo, että ainoa mahdollisuus saada tulot itselleen, on ilmoittaa Twitchille uusi maksutapa. Viestissä kuitenkin kerrotaan, että yksi tai useampi maksutapa voivat olla poissa käytössä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että välttämättä yksikään maksutapa ei ole käytössä. Näin ollen striimaajien on mahdotonta saada rahoja itselleen. The Washington Postin mukaan Venäjän viimeinen toimiva maksuvälittäjä PayPal lopetti maksujenvälittämisen Venäjällä sunnuntaina, jonka jälkeen maksunvälitys kävi mahdottomaksi.

JesusAVGN:n kanavalla on 1,4 miljoonaa seuraajaa. The Washington Postille kerrotun haastattelun mukaan hän pakeni Venäjältä Yhdysvaltoihin, mutta siitä huolimatta hänen maksutapansa ovat estettyinä. Aleksei Gubanov kertoo vastustavansa Putinin hallintoa.

Myös moni muu Twitch-striimaaja on ilmoittanut saaneensa samanlaisen viestin. Heidän mukaansa tilanne ei ole paras, mutta kaikesta huolimatta he jatkavat striimaamista. Tulojen menetys kuitenkin tuo maksuvaikeuksia, mikä tarkoittaa, ettei kaikilla striimaajilla ole mahdollista enää maksaa VPN-yhteydestä. Mikäli VPN ei ole käytössä, joutuvat striimaajat käyttämään Venäjän omaa verkkoa, joka sisältää runsaasti propagandaa.

Alla Aleksei "Jesus AVGN" Gubanoville lähetetty viesti.







V2.fi | Miia Lyyra
< Ensi vuonna julkaist... LEGO-Mario ja LEGO-L... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova