Tuorein sisältö

Warren Spector shokeerasi - pelilegenda kertoi ettei ole työskennellyt odotetun System Shock 3 -pelin parissa vuoden 2019 jälkeen

13.03.2022 klo 17.30 | Luettu: 2125 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Vaikuttaa vahvasti siltä, että pelisarjan luojien luotsaama versio System Shock 3 -pelistä on kuollut ja kuopattu.

Asia tuli esille pelilegenda Warren Spectorin GamesBeat-sivustolle antamassa haastattelussa, jossa Deus Ex -pelisarjan luonut ja alkuperäisen System Shock -pelin tuottanut pelintekijä kertoi, ettei ole työskennellyt pelin parissa vuoden 2019 jälkeen.

Vuonna 2015 julkistetun System Shock 3:n kehitystaival on ollut jopa harvinaisen kivikkoinen. Ruotsalaisen Starbreezen piti alun perin julkaista peli mutta firman omat talousvaikeudet ajoivat sen myymään oikeudet takaisin kehityksestä vastanneelle OtherSide Entertainmentille.

Vuoden 2020 alkupuolella taas huhuttiin, että pelin koko kehitystiimi olisi saanut potkut ja pari kuukautta myöhemmin OtherSide Entertainment ilmoittikin, että kiinalainen pelijätti Tencent oli siirtynyt vastaamaan System Shock 3 -pelin kehityksestä. Tämän ilmoituksen jälkeen pelistä ei ole enää oikeastaan kuulunut mitään.

Uudessa haastattelussa Spector ei oikeastaan kerro mitään lisää ongelmista mutta vahvistaa Tencent vastaa nykyään kehityksestä eikä pelinkehittäjä itse tai OtherSide Entertainment ole ollut tekemisissä pelin kanssa kohta kolmeen vuoteen.

Uutinen varmasti harmistuttaa alkuperäisen pelin ystäviä, sillä OtherSide Entertainment oli onnistunut saamaan projektiin mukaan pelin alkuperäisen tuottajan Warren Spectorin lisäksi myös pelin alkuperäisen ohjaajan Doug Churchin. Toisaalta OtherSide Entertainmentin tekemä Underworld Ascendant, jonka oli tarkoitus olla henkinen jatko-osa Ultima Underworld -pelisarjalle, sai todella murskaavan vastaanoton huolimatta siitä, että mukana oli alkuperäisiä pelisarjan luojia Looking Glass -pelistudiolta.

System Shock 3 -pelin sijaan Warren Spector työskentelee nykyään kokonaan uuden immersiivisen simulaation parissa, joka on vielä varhaisessa vaiheessa mutta Spector lupaa siitä lisätietoa lähiaikoina. Pelinkehittäjä kuitenkin lupaa pelin tarjoavan sitä, mitä miehen pelien fanit osaavat odottaakin: immersiivistä pelimaailmaa ja narratiivia, johon pelaajat voivat suoraan vaikuttaa omilla valinnoillaan sekä pelityylillään.

Nähtäväksi kuitenkin jää mikä on System Shock 3 -pelin lopullinen kohtalo ja pääsevätkö pelaajat enää koskaan mittelemään Shodan-tekoälyä vastaan.



Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Venäjä harkitsee lak... Muistatko kultalaati... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova