Tuorein sisältö

Square Enix -pomon mukaan japanilaisten pelinkehittäjien ei kannata matkia länsimaalaisia pelejä

18.04.2022 klo 22.00 | Luettu: 1982 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on lyhyessä Yahoo Japan -sivustolle antamassaan haastattelussa kommentoinut japanilaisten pelistudioiden omaa tyyliä.

Matsudan mukaan japanilaiset eivät osaa matkia länsimaalaisia pelejä, sillä joka tapauksessa pelien visuaalinen tyyli, ääni ja vaikkapa hirviödesign ovat aina hieman japanilaisia. Pelaajat kuitenkin maailmanlaajuisesti tämän tekevän japanilaisista peleistä hyviä, joten vaikka kansainväliset markkinat ovat Matsudan mukaan äärimmäisen tärkeitä, niin ei japanilaisille pelistudioille ei kuitenkaan riitä kehittää pelejä yksinomaan vain niille.

Vaikka Square Enix historiallisesti mielletäänkin hyvin japanilaiseksi julkaisijaksi, niin nykyään pelijulkaisija omistaa myös useita länsimaalaisia pelistudioita kuten Tomb Raider -pelisarjasta tutun Crystal Dynamicsin ja esimerkiksi uudet Deus Ex -pelit tehneen Eidos-Montréalin.

Haastattelussa on myös muutamia muita mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten Matsudan lempinimi "uncle headshot", joka juontuu toimitusjohtajan FPS-pelaamisesta tai se, että Matsuda kuvaa pelijulkaisijan toimitusjohtajana toimimista ruuan odottamiseen. Matsudan mukaan on tärkeää odottaa rauhassa, että pelistudiot saavat tuotteensa valmiiksi eikä johtajan kannata liikaa sotkeutua valmistusprosessiin "kurkkimalla kannen alle" kesken ruuanlaiton.

Samassa haastattelussa Matsuda tosin myös kertoo halustaan osallistaa pelaajia entistä enemmän mukaan pelisisällön tuottamisessa, mukaan lukien mahdollisesti lohkoketjuteknologian käyttäminen.

Useat länsimaalaiset pelijulkaisijat ja pelinkehittäjät ovat tosin viime aikoina alkaneet hieman viilenemään ajatukselle lohkoketjujen hyödyntämisestä peleissä, joten nähtäväksi jää aikooko Square Enix kuitenkin lähivuosina panostaa niihin kunnolla.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Diablo 2:sta korjatt... Laittomat pikkuhousu... >

Keskustelut (4 viestiä)

Petteri

18.04.2022 klo 22.38 9 tykkää tästä

Pidetään miehet miehinä ja naiset naisina, eikä sekoitella niitä.
lainaa
justiina

19.04.2022 klo 09.56 1 tykkää tästä

varsinki pelit pitää olla vain sovinisti pelejän.naisilla isot rinnat ja vähät vaatteet niin hyvin menee sitten pelialalla.
lainaa
Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

19.04.2022 klo 16.07 2 tykkää tästä

Babylon kaatui niin pahasti että NFTllä kaivetaan vain syvempää kuoppaa.
lainaa
ihmetys

23.04.2022 klo 16.23

Miten näissä Mikko Seppäsen kirjoituksissa on AINA useampia huolimattomuus-/kirjoitusvirheitä? Tulee heti mieleen taannoinen peliarvostelijahaku, jossa painotitte kieliopin osaamista, niin ihmettelen vain miten nämä pääsee jatkuvasti läpi...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova