Tuorein sisältö

Sonyn uusi työntekijä haluaa säilöä pelit sadaksi vuodeksi

28.04.2022 klo 12.49 | Luettu: 1587 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Digitaalisen materiaalin arkistointi sekä säilyttäminen on yhä suurempi huolenaihe ja kiitettävästi sitä onkin alettu tehdä viime vuosina yhä enemmän. Suomessa asialla ovat muun muassa Suomen pelimuseo sekä Kasettilamerit-yhdistys. Paljon ollaan kuitenkin edelleen liikkeellä harrastajavoimin, joten on hienoa nähdä isompienkin pelifirmojen heräävän asialle.

Eurogamer kertoo, että Sony on äskettäin nimittänyt senior build engineerin uuteen "Preservation-tiimiin", eli vanhojen pelien säilyttämisestä vastuussa olevaan tiimiin.

Kyseinen henkilö on Garrett Fredley, joka on pitänyt aiheesta esitelmiä mm. GDC-tapahtumassa ja kertoo pelien säilytysprosessin olevan "sellainen, jossa pelit voidaan tuoda takaisin pelattavaksi jopa 100 vuoden varastoinnin jälkeen. Se tarkoittaa kaikkien työkalujen, datan, dokumentaation, palvelimien, pääteohjelmien, softakääntäjien ja muiden tarvittavien asioiden tallentamista, jotta peli voidaan luoda uudestaan - ei ainoastaan sitä, että lähdekoodi taltioidaan."

Fredley teki taltiointia aiemmin pienemmässä mittakaavassa EA:lla, eikä hän vielä tiedä, tuleeko hän osallistumaan siihen, että vanhoja pelejä saadaan pelattavaksi uusilla konsoleilla.


V2.fi | Manu Pärssinen
< The Last of Us 2 -fa... Quake ja LE... palik... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova