Tuorein sisältö

Onko viime kesänä reilulla 1,5 miljoonalla dollarilla myyty Super Mario 64 pelkkää huijausta? Retropelejä sinetöivä yritys joutui pahoille teille ja on matkalla kohti oikeussalia

13.05.2022 klo 22.00 | Luettu: 2947 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Viime kesänä uutisoimme, kuinka Super Mario 64 -peli myytiin yli 1,5 miljoonalla dollarilla. Ja vain hetkeä aiemmin Super Mario Bros. oltiin myyty 660 000 dollarilla ja The Legend of Zelda puolestaan 870 000 dollarilla. Hinnat saivat aikaiseksi kovaa kohinaa, mutta nyt kohina on muuttunut ryhmäkanteeksi. On nimittäin käynyt niin, että joukko ihmisiä on tehnyt ryhmäkanteen, jossa pelien arviointi ja sinetöintipalvelua tarjoavaa Wata-yhtiötä syytetään sopimattomista liiketavoista, virheellisestä mainonnasta, vääristä lausunnoista ja retropelimarkkinoiden manipuloinnista.

VGC:n uutisen mukaan taustalla näyttäisi olevan erittäin sekavaa toimintaa, johon liittyy muun muassa ostoprosessien manipulointia, valheellisten tiedotteiden julkaisua sekä paljon asioita, joita on jätetty kertomatta julkisuuteen. Lisäksi Watan ja Heritage Auctionsin epäillään tienanneen hervottomia summia pelien myynnillä, sillä ne ovat veloittaneet oman osuutensa pelien arvioinneista ja erilaisten palkkioiden avulla. Ryhmäkanteessa väitetään, että sopimattomilla tavoilla yhtiöt ovat tienanneet yhdessä suuria summia rahaa.

Lisäksi ryhmäkanteessa syytetään Wataa pelaajien pelien panttaamisesta. Alun perin Wata oli ilmoittanut käsittelyajaksi 15 arkipäivää, mutta asiakkaat joutuivat odottamaan pelejään takaisin jopa kuukausia. Lisäksi Watan konttori muutti Coloradosta Kaliforniaan pelaajien retropelit mukanaan, mihin ei kuitenkaan kysytty lupaa pelaajilta.

Mikäli asia kiinnostaa laajemmin, voit lukea jutun kokonaisuudessaan kaikkien vivahteiden kera VGC:n sivuilta
V2.fi | Miia Lyyra
< Hyvää huomenta World... Epic Games jakaa ilm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova