Tuorein sisältö

Raven Softwaren työntekijät äänestivät ensimmäisen amerikkalaisen pelialan ammattiliiton perustamisen puolesta

24.05.2022 klo 23.05 | Luettu: 1296 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Raven Softwaren laaduntarkkailussa työskentelevät työntekijät äänestivät eilen Game Workers Alliance -nimisen ammattiliiton perustamisen puolesta ja kyseessä on ensimmäinen kerta, kun amerikkalaisen pelialan yrityksen työntekijät ovat onnistuneet perustamaan oman ammattiliiton.

Bloomberg-sivustolle kirjoittavan pelitoimittaja Jason Schreierin mukaan työntekijöistä 19 äänesti liiton puolesta ja 3 sitä vastaan. Ensimmäinen ihka uuden ammattiliiton tehtävistä on neuvotella uusi työsopimus pelifirman omistavan Activision Blizzardin kanssa, jonka tammikuussa tekemät irtisanomiset laaduntarkkailussa käynnistivät koko järjestäytymisprosessin.Tehtävä tuskin tulee olemaan helppo, sillä Activision Blizzard on alusta lähtien vastustanut ammattiliiton perustamista ja on yrittänyt saada työntekijät äänestämään sitä vastaan. Pelijulkaisijan edustajan antaman lausunnon mukaan "Activision Blizzard arvostaa ja uskoo kaikkien työntekijöiden oikeuteen äänestää liittoon kuulumisen puolesta tai sitä vastaan." kuitenkin samassa lausunnossa tiedottaja kertoo, että Activision Blizzardin mukaan "tärkeä päätös, joka koskee koko noin 350 henkilöstä koostuvaa Raven Softwaren pelistudiota ei tulisi tehdä vain 19 työntekijän toimesta".

Activision Blizzardin jättikaupan myötä hankkiva Microsoft on alustavasti sanonut kunnioittavansa työntekijöiden muodostamaan ammattiliittoa, jos Activision Blizzard tekee myös niin. Nähtäväksi siis jääkin mikä ammattiliiton kohtalo Raven Softwarella tulee olemaan ja miten mahdollisesti Microsoftin kaupan loppuunsaattaminen käytännössä tulee siihen vaikuttamaan.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Uudistunut PS Plus -... Klonkku-pelin julkai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova