Tuorein sisältö

Modaajilta meni vain päivä aikaa Portal-kokoelman julkaisun jälkeen saada Half-Life 2 toimimaan Nintendo Switchillä

29.06.2022 klo 20.00 | Luettu: 1296 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Nintendo Switchille eilen ilmestynet Portal: Companion Collection toi pelinkehittäjä Valven erinomaiset pulmapelit lopulta myös Nintendo-pelaajien iloksi mutta samalla kokoelma tarjosi modaajille myös kokonaan erilaisen mahdollisuuden saada alkuperäinen Half-Life 2 toimimaan Switchillä.

Itseään "Switch nikkariksi" kutsuva modaaja OatmealDome kertoi Twitterissä huomanneensa Portal-kokoelman pitävän nimittäin sisällään käytännössä kokonaan Half-Life 2 -pelin data, lukuun ottamatta pelin karttoja ja musiikkeja. Syynä tähän modaajan mukaan on se, että periaatteessa ensimmäinen Portal-peli on vain erittäin hieno Half-Life 2 modi mutta yllättävää on, että mukana on pelistä myös kaikki sen hahmomallit, äänitiedostot ja muut.

OatmealDome teorisoi, että kyseessä saattaa olla pelin Nvidia Shield -versiosta jääneitä tiedostoja, joka voi hyvinkin pitää paikkansa sillä Switch-julkaisun kehityksessä oli mukana myös Nvidia Lightspeed Studios.

Modaaja ottikin tehtäväkseen yrittää lisätä peliin siitä puuttuvat kartat modatulla Switch-konsolilla ja onnistui lopulta usean tunnin yrityksen jälkeen saada toimimaan hieman bugisen version Half Life 2:sta Nintendon konsolilla.



Ihan julkaisuvalmiissa kunnossa peli ei kuitenkaan ole, sillä modaajan mukaan peli toistaiseksi kaatuilee, osassa kartoissa ei pysty etenemään, NPC-hahmojen animaatiot bugittavat, tallennukset eivät toimi ja pelikamerat eivät toimi oikein.



Ottaen huomioon kuinka vähän työtä pelin toimimaan saaminen edes jonkinlaisessa kunnossa vei modaajilta, niin kysymykseksi jää aikooko Valve itse vielä julkaista tänä vuonna 18 vuotta täyttävän pelin julkaisusta Switchille vai jääkö peli vain Switch nikkaroijien omaksi pieneksi projektiksi.

Lähde: VGC


V2.fi | Mikko Seppänen
< Hellettä pakoon - tä... Huhujen mukaan EA ai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova