Tuorein sisältö

Counter-Strike: Global Offensiven BLAST Premier: World Final -turnaus järjestetään Abu Dhabissa - pelaajat ja yleisö huolestui ihmisoikeuksien toteutumisesta

04.07.2022 klo 20.00 | Luettu: 996 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

BLAST Premier ilmoitti viime viikolla järjestävänsä Counter-Strike: Global Offensiven World Final -turnauksen Abu Dhabissa 14.-18. joulukuuta 2020. Turnauksessa on jaossa miljoona dollaria, josta mittelevät maailman parhaimmat CS:GO-joukkueet. BLASTin julkaiseman tiedotteen mukaan kilpailu on osa kolmivuotista sopimusta, jonka tarkoituksena on lisätä elektronisen urheilun kiinnostavuutta Lähi-idässä.

Saudi-Arabia on tulossa vauhdilla elektronisen urheilun kentälle, sillä PC Gamerin mukaan Saudi-Arabian sijoitusrahasto osti tammikuussa eurheilu-turnauksia järjestävän ESL Gamingin sekä turnausalusta FACEIT-palvelun.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Kilpailun järjestäminen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungissa on kuitenkin herättänyt huolta niin pelaajissa kuin yleisössäkin. Maan lainsäädännön mukaan esimerkiksi homoseksuaalisuudesta voidaan sharia-lain mukaan tuomita kuolemaan, vaikkakin kuolemantuomiot pannaan yleensä täytäntöön vain erittäin törkeissä tapauksissa. Joissakin tapauksissa homoseksuaaleja on viety vankilaan ja esimerkiksi julkinen kiintymyksen osoittaminen samaa sukupuolta olevien henkilöiden välillä on loukkaavaa käytöstä.

Pelaajat ja yleisö ovat esittäneet huolestuneita kommentteja esimerkiksi keskustelupalvelu Twitterissä. Yksi keskustelija kysyy, mitä jos jonkin joukkueen pelaaja on homo ja hänet tuomittaisiin kuolemaan turnauksen aikana. Eräs katsoja puolestaan ilmoittaa, ettei saavu paikalle turnaukseen, jottei hän joutuisi vankilaan seksuaalisen suuntautumisen takia.

Osa keskustelijoista ihmettelee, että BLAST julkaisi turnauspaikan juuri Pride-kuukauden loppumisen hetkellä. Samalla monet kritisoivat turnaukseen mahdollisesti osallistuvia joukkueita jo etukäteen, jotka ovat Priden aikana värittäneet logonsa teemaan sopivalla värityksellä. Näihin kuuluu mm. turnaukseen osallistuva FaZe Clan, joka kesäkuun alussa julkaisi omalla Twitter-tilillään Prideä juhlistavan kuvan. Organisaatio ei ole toistaiseksi kommentoinut BLAST-turnausta.

Alla FaZe Clanin julkaisema twiitti kesäkuulta.
Kuva: Scop.io / Linus Strandholm

V2.fi | Miia Lyyra
< Vuoto paljastaa: tul... Sonyn uusi patenttih... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova