Tuorein sisältö

Fanit aikovat herättää henkiin ensimmäisen Xboxin alkuperäisen Xbox Live -verkkopalvelun ja lupaavat aluksi tukea 13 pelille

19.07.2022 klo 23.00 | Luettu: 1008 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoft alkuperäinen vuonna 2001 julkaistu Xbox-konsoli onnistui tuomaan Xbox Live -palvelun kautta verkkopelaamisen ja digitaaliset ostot laajasti konsolikansalle. Palvelun tuki kuitenkin päättyi alkuperäisellä konsolilla jo vuonna 2010, joka tarkoitti ettei laitteella enää pystynyt esimerkiksi moninpelaamaan netissä.

Ryhmä omistautuneita faneja kuitenkin julkisti jo vuonna 2020 projektin nimeltään Insignia, jonka tarkoituksena on korvata Xbox Live -verkkopalvelut ensimmäisellä Xboxilla ja täten mahdollistaa jälleen nettipelaaminen vähintäänkin osassa konsolin peleistä.

Nyt Insignia-projekti edennyt jo siihen vaiheeseen, että sen kehittäjät ovat julkistaneet listan kolmestatoista pelistä, jotka tulevat olemaan pelattavissa kun Insignia julkaistaan avoimeen betakokeiluun. Toistaiseksi julkisella betalla ei ole vielä aikataulua mutta kehittäjät toivovat ettei siinä mene kauaa, sillä projektin kehitys on nopeutunut.

Toistaiseksi Ingsinian luvataan tukevan seuraavia pelejä:
- Counter-Strike
- Crimson Skies, and its Live-enabled demo.
- Dead or Alive Ultimate
- MechAssault, and its Live-enabled demo.
- Midtown Madness 3
- MotoGP: Online Demo
- Phantasy Star Online: Episode I & II
- Star Wars Jedi Academy
- Street Fighter Anniversary Collection
- Unreal Championship
- Whacked! (and it's XBL Starter Kit Demo)
- Xbox Live Arcade
- XIII

Listalta ei löydy esimerkiksi alkuperäisen Xboxin todennäköisesti merkittävimpiä moninpelejä eli Halo-pelisarjaa mutta nähtäväksi jää tullaanko Halotkin lopulta saamaan vielä moninpelattavaksi netissä alkuperäisellä laitteistolla.

Lähde: Pure Xbox

V2.fi | Mikko Seppänen
< Vielä kerran sankare... DOOM-legenda työstää... >

Keskustelut (3 viestiä)

hcoaigjw9jfjg

20.07.2022 klo 07.49

oikoi saasto kannatti
lainaa
Insignia

20.07.2022 klo 10.34

Halo pelit tullaan lisäämään myöhemmin. Halo -peleissä on jotain ylimääräisiä tsekkauksia, jotka vaatii ennemmän tutkimista ja hutkimista.
lainaa
skenaariomies

20.07.2022 klo 12.51

Aivan mahtava uutinen! Pelaan käytännössä ainoastaan alkuperäisellä Xboxilla ja on todella mahtavaa että saadaan innokas yhteisö kasaan myös nettipelaamisen puolelle. Tulen varmasti nauttimaan Insignian mahdollisuuksista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova