Tuorein sisältö

Yhdysvaltalainen e-urheiluorganisaatio FaZe Clan listautui pörssiin

22.07.2022 klo 22.00 | Luettu: 1504 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Jo viime vuoden puolella kerrottiin, kuinka e-urheiluorganisaatio FaZe Clan aikoo listautua pörssiin. Nyt listautuminen on tapahtunut. PC Gamerin mukaan organisaation alkuperäinen arvo oli 725 miljoonaa dollaria. Pörssiin meneminen aiheutti kuitenkin 25 prosentin laskun ensimmäisenä päivänä. Nyt arvo on kuitenkin hieman tasaantunut takaisin ja hetkellisesti osakkeen arvo kävi jopa yli 13 dollarissa alkuperäisen 10 dollarin sijaan.

FaZe Clan ei ole pelkkä e-urheiluorganisaatio, vaan kyseessä on myös lifestyle-brändi. Organisaatio perustettiin vuonna 2010 ja siihen kuuluu kilpapelaajien lisäksi sisällöntuottajia, mutta myös mm. suosittu räppäri Snoop Dogg. PC Gamerin uutisen mukaan yhtiön sosiaalisen median kanavia seuraa yli 500 miljoonaa seuraajaa.

Suosiosta huolimatta FaZe Clan ei tuota rahaa vaan itse asiassa tappiota. Vuonna 2021 organisaatio teki 19 miljoonan dollarin tappiot. FaZe Clan kuitenkin uskoo oman menestykseen ja luvassa on mm. FaZe-pikaruokaa sekä isoja yhteistyökumppanuuksia. Heidän mukaansa nykyinen sukupolvi on avoin FaZen kaltaisille brändeille.

Alla pörssiin menoa juhlistava twiitti.




V2.fi | Miia Lyyra
< The Last of Us Part ... FIFA 23 julkaistaan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova