Tuorein sisältö

Sherlock Holmes vastaan Cthulhu: erä 2 - Frogwares ilmoitti uusioivansa kulttimainetta nauttivan Sherlock Holmes: The Awakened -pelin

29.07.2022 klo 18.00 | Luettu: 1040 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Useista Sherlock Holmes -seikkailupeleistä ukrainalainen pelinkehittäjä Frogwares on ilmoittanut työstävänsä kokonaan uudistettua versiota vuonna 2006 ilmestyneestä Sherlock Holmes: The Awakened -pelistä, jossa maailman tunnetuin yksityisetsivä joutuu vastakkain H.P. Lovecraftin luoman Cthulhu mythoksen ja sen edustaman kosmisten kauhujen kanssa.

Alkuperäinen Sherlock Holmes: The Awakened nauttii vähintäänkin kulttimaineesta seikkailupelifanien keskuudessa, vaikka olikin vielä huomattavasti hiomattomampi ja kömpelömpi, kuin Holmes-pelisarjan myöhemmät osat. Peli oli myös sijalla 80. Adventuregamers.com -sivuston luomassa sata parasta seikkailupeliä -listalla.

Frogwares on myös myöhemmin palannut Cthulhu mythoksen pariin vuonna 2019 ilmestyneen The Sinking City -pelin parissa. Peli sai pääasiassa positiivisen vastaanoton (V2.fi:n arviossa 3/5 arvosana) mutta sai kritiikkiä etenkin teknisen toteutuksensa puolesta.

Tuleva uusioversio nojaa siis varsin hyvään osaamiseen aihepiirinsä puolesta mutta luvassa on myös muutoksia, sillä pelistudio on ilmoittanut muokkaavansa uudesta The Awakened -pelistä samalla myös jatko-osan viime vuonna ilmestyneelle Sherlock Holmes Chapter One -pelille. Tämä tarkoittaa ainakin sitä alkuperäisen version varsin selkeästi Jeremy Brettin esittämästä Holmesista inspiroitunut etsivä on korvattu nuorekkaammalla mutta kokemattomammalla versiolla.

Poikkeuksena pelinkehittäjän muihin peleihin, niin tällä kertaa Frogwares kuitenkin myös hakee faneilta apua Sherlock Holmes: The Awakened -pelin loppuun saattamiseen ja onkin ilmoittanut pistävänsä pelille pystyyn lähiaikoina oman joukkorahoituskampanjan.

Syynä tähän on oletettavasti Ukrainassa yhä jatkuva sotatilanne ja pelistudio on ilmoittanut haluavansa tulevan joukkorahoituskampanjan avulla varmistaa työntekijöidensä turvallisuus myös tulevaisuudessa.

Suurten muinaisten ja ikonisen salapoliisihahmon uudelleenkohtaamisesta kiinnostuneiden kannattaa siis suunnata pelin Kickstarter-kampanjan sivustolle laittamaan se seurantaan.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kissakahviloita, pyh... Sega soittelee Dream... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova