Tuorein sisältö

Pelinkehittäjä pyytää presidentiltä: Kickstarter potkimaan Suomessakin!

19.10.2015 klo 17.00 | Luettu: 6977 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kotimainen Dreamloop Games on julkaissut kotisivuillaan Suomen presidentille Sauli Niinistölle osoitetun vetoomuksen joukkorahoitussäännösten ja rahankeräyslain muuttamisesta Suomessa.

Toistaiseksi suomalaiset yritykset voivat rahoittaa projektejaan Kickstarter-palvelussa vain, jos pelifirma perustaa tytäryhtiön maahan, jossa se on mahdollista tai ryhtyy yhteistyöhön esimerkiksi jonkin amerikkalaisen pelijulkaisijan kanssa.

"Vanhanaikaisten lakien vuoksi työstään intohimoiset suomalaiset taiteilijat ja tekijät eivät saa jalansijaa yrityksilleen, sillä he eivät voi käyttää apunaan näitä korvaamattomia joukkorahoituskampanjoita ilman ulkopuolisten yritysten tai ihmisten apua", tilittää Steve Stewart Dreamloopilta.

Dreamloop Games Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Joni Lappalainen kokee, että suomalaiset lait koskien joukkorahoitusta ovat hyödyttömiä. “Suomen rajoitukset koskien joukkorahoitusta ovat vahingollisia peli- ja media-aloille,” sanoo Lappalainen. “Rajoituksilla on haitallinen vaikutus Suomen globaalin kasvun kannalta. Se on outoa, sillä EU sijoittaa huomattavia summia juuri yritysten globaaliin kasvuun.”

Ehkä muutos ei tätä kautta suoraan synny, mutta kaikki lisähuomio asialle lienee hyvästä - presidentti kutsutaankin samalla avoimeen keskustelutilaisuuteen aiheesta.

Dreamloop Gamesin Kickstarter-kampanja Challengers of Khalea -pelilleen alkaa 31. lokakuuta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Happi loppuu heikott... Niin muuten, ei se o... >

Keskustelut (9 viestiä)

Eepos

19.10.2015 klo 17.21 6 tykkää tästä

Toivottavasi tieto tästä kulkee perille saakka. Niinistö tuskin kuuluu V2.fi:n tai Dreamloop Games Oy:n kotisivun vakiokävijöihin.
TimpurinKynä

19.10.2015 klo 17.24 5 tykkää tästä

Onnea yritykselle täällä byrokratia tähtien alla.
Mirr5000

19.10.2015 klo 18.16 4 tykkää tästä

TimpurinKynä kirjoitti:
Onnea yritykselle täällä byrokratia tähtien alla.


Suomessa ollaan aika tiukkoja joissain asioissa, toisissa liiankin liberaaleja.
Se byrokratia itsessään ei ole hyvä eikä huono juttu. Jokainen yhteiskunta tarvitsee byrokratiaa toimiakseen. Jos ei byrokratian toiminta miellytä, niin veroja maksavana kansalaisena sinullakin on oikeus järjestää alotteita, joilla toimintaa pyritään muuttamaan.

Suomessa ei pääosin mielestäni ole kauheasti turhaa mikromanagerointia, suurin osa valituksesta on täysin turhaa elämänkoululaisten idioottien ulinaa jostain melko triviaalista paskasta koska ovat yleensä vain liian laiskoja opetellakseen tekemään yksinkertaisimpaakin kirjanpitoa.

Mutta joukkorahoitus, se tulisi vapauttaa. Hirveesti ollaan paasattu, että suomi on innovaatio-keskeinen, luovien alojen PK-yritysten maa. Miksi sitten estää ulkomaalaisen rahan saaminen suomeen juuri vaikkapa kickstarterin avulla?
MPiltti

19.10.2015 klo 18.27 1 tykkää tästä

Lakiteknisesti ottaen joukkorahoitus on laillista myös suomessa.

Ongelma on Kickstarterin tavassa tarjota niin sanottuja "bonuksia" rahoituksen vastineeksi. Nämä bonukset rinnastetaan vastikkeelliseksi ja näin ollen kyseessä on tuotteiden ennakkomyyntiä.
Ebinu

19.10.2015 klo 20.07 2 tykkää tästä

Ihanku Niinistöllä ois jotai valtaa päättää asiasta:D.
JNJHL9

Rekisteröitynyt 07.07.2011

19.10.2015 klo 21.06 4 tykkää tästä

Ei toimi Suomessa. Meillä se on vaan eri asia.
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

19.10.2015 klo 22.21 1 tykkää tästä

Nyt loppu se hallituksen vatulointi ja innovaatiota kehiin. Suomi nousuun!
Peliveteraani

20.10.2015 klo 07.58 2 tykkää tästä

Kannattaisi kenties lähestyä ennemmin pääministeriä, joka saattaisi asialle voida jotain konkreettista tehdäkin. Ja syitäkin hänellä olisi, kun kerran tarkoituksensa on vähentää byrokratiaa, yrittäjien asiaa ollaan muutenkin parantamassa ja taitaapa oman historiansa perusteella olla myötämielinenkin IT-alaa kohtaan ja saattaa siitä jotain tietääkin.
M454

20.10.2015 klo 10.49 1 tykkää tästä

Kikki startit on omasta mielestäni kusetusta. Pitäisi melkoisesti ruotia jotain lakipykäliä niihinkin ennenkuin saisi rahaa firma/yritys/henkilö ruinata kickstartilla. Pitäisi olla jotkut takeet siitä että peli kans valmistuu. Ollut nyt turhankin monta sellaista peliä jotka ovat rahaa saaneet paljonkin yli sen mitä alunperin pyysivät, mutta jatkoivat rahan vastaanottamista/ruinaamista lupailemalla kuut ja planeetatkin taivaalta kun saa vaan lisää rahaa. Tarkka budjetti laskelma pitäisi toimittaa ja realistinen kehityksen valmistus päivä etc. Sekä ainakin suurimmille lahjoittajille rahat takas takuu jos ja kun hommat kusee. Ai miten niin en luota näihin kickstart pelien tekijöihin?

Kirjoita kommentti

90550

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova