Tuorein sisältö

Syy kännykkä-Diabloon: Activision Blizzard tienaa nyt mobiilipeleillä enemmän kuin PC:llä ja konsoleilla yhteensä

08.08.2022 klo 11.12 | Luettu: 1097 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


PC Gamer raportoi Activision Blizzardin toisen talousneljänneksen raporteista ja yksi asia sieltä nousee yli muiden: Jättipelifirma tekee yli puolet rahoistaan mobiilipeleistä, eli kännykkä- tai tablettipelaajilta valuu taskuihin rahaa enemmän kuin PC- ja konsolipelaajilta yhteensä.

Luvuiksi muutettuna tämä tekee 332 miljoonaa dollaria PC-peleistä, 376 miljoonaa konsoleilta sekä näpsäkät 831 miljoonaa mobiilipuolelta. Näiden lisäksi Activision Blizzard sai 105 miljoonaa "muista bisneksistä", eli esimerkiksi pelien jakelusta ja esports-liigoista.

Suurin syy mobiililaitteiden hallinnalle on se, että sekä konsoli- että PC-pelien myynti on hiljentynyt vuoden takaisesta. Activision on osoitellut syyttäviä sormia muun muassa Call of Duty -pelien sekä World of Warcraftin suuntaan. Mobiilipuolella erinomaisen kannattavaksi on taas osoittautunut King-peliyhtiön (Candy Crush) hankinta pelijätin omistukseen. Myös kesällä julkaistu Diablo Immortal on tienannut jo toistasataa miljoonaa kritiikistä huolimatta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Marvel’s Spider-Man ... EVO:lla vihjailtiin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova