Tuorein sisältö

Activision Blizzard pelien poistuminen Geforce Now -palvelusta johtuikin ilmeisesti Nvidian väärinymmärryksestä

17.02.2020 klo 22.00 | Luettu: 2179 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime viikolla Nvidian lupaavan oloinen GeForce Now -pelipalvelu koki hienoisen kolauksen pelitarjontaansa kuin Activision Blizzard veti kaikki pelinsä pois palvelusta. Johtuen Activision Blizzardin viime aikaisista PR-sekoiluista, niin pelaajat olivat valmiina syyttämään firmaa ahneudesta ja olipa nähtävillä jopa spekulaatiota siitä, että julkaisija pistäisi pystyyn oman pelien striimauspalvelunsa.

Nyt kuitenkin Nvidia on vahvistanut The Verge -nettisivustolle, että kyseessä olikin itseasiassa heidän vikansa, joka johtui väärinymmärryksestä Activision Blizzardin kanssa. Activision Blizzard oli suostunut antamaan pelivalikoimansa GeForce Now palvelun käyttöön silloin kun palvelu oli vielä betatestauksessa mutta ei vielä ollut sopinut mitään palvelun virallisen julkaisun suhteen.

Nvidia ottikin yhteyttä pelijulkaisijaan ennen palvelun virallista julkaisua varmistaakseen pelien pysymisen palvelussa mutta tapahtui jonkinlainen väärinymmärrys ja Nvidia kuvitteli saaneensa luvan tähän, vaikka näin ei kuitenkaan ollut.

Seurauksena oli se, että Activision Blizzard pyysi peliensä poistamista, kun palvelu oli julkaistu ja Nvidia tekikin tämän välittömästi. Nvidia antoi lausunnon The Vergelle, jossa kertoo Activision Blizzardin olleen mainion yhteistyökumppani betan aikana ja toivoo jatkossa pystyvänsä palauttamaan julkaisijan pelit palveluun.

Nähtäväksi jää kuitenkin tuleeko tämä tapahtumaan, sillä Bloomberg-sivuston mukaan Activision Blizzard haluaisi neuvotella jonkinlaisen taloudellisen sopimuksen Nvidian kanssa pelien palauttamiseksi GeForce Now -palveluun.

Tämä on täysin ristiriidassa Nvidian omien tavoitteiden kanssa, sillä palvelun tarkoituksena on vain mahdollistaa pelaajien pääsy jo omistamiensa pelien pariin eli Nvidian näkemyksen mukaan heidän ei tarvitsisi tehdä erillisiä sopimuksia julkaisijoiden kanssa, sillä pelaajat ovat jo maksaneet pelaamistaan peleistä.

Activision Blizzardilla ei tosin ole tällä hetkellä muitakaan pelipalveluvaihtoehtoja, sillä firman äskettäin tekemä usean vuoden sopimus Googlen kanssa ei kata lainkaan Stadia-pelipalvelua vaan keskittyy vain julkaisijan pelien e-urheilun suoralähetyksiin.

Lähde: The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Huhu: Switchin peliv... Epic Games Store jat... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova