Tuorein sisältö

Studio kieltäytyi antamasta pelikoodeja Steam-kuraattoreille huijaustapausten takia - myös suomalainen pelialan ammattilainen otti kantaa huijareiden toimintaan

02.09.2022 klo 22.00 | Luettu: 1377 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Eurogamer uutisoi, kuinka 11 bit studios on jatkossa kieltäytynyt antamasta pelien koodeja Steam-kuraattoreille. Syynä uudelle toimintatavalle ovat huijarit, jotka ovat esittäytyneet kuraattoreina. Studion mukaansa pelikoodeja pyytävät henkilöt, jotka eivät ole kuraattoreita keräävät avaimia jälleenmyyntiin. 11 bit studios kertoo, ettei yhtiötä kiinnosta kuraattorien arvostelujen menettäminen, sillä heidän mukaansa ne eivät tuo lisäarvoa yhteisölle.

Myös suomalainen Tomi Toikka (Makea Games, Taphouse VR, The Spy Who Shrunk Me) otti osaa keskusteluun. Hän kertoo omista kokemuksistaan Steam-kuraattoreiden kanssa. Toikan mukaan 11 bit studiosin tekemä päätös oli oikea. Hän kertoo, kuinka hän oli antanut avaimia kuraattoreille, jotka puolestaan myivät ne G2A-palvelussa tai lunastivat ne omille tileilleen ilman arvostelujen antamista. Toikan mukaan Steamin järjestelmä ei ole hyvä.

Aiemmin COWCAT paljasti, miten valheellisesti kuraattorina esiintyneet henkilöt huijasivat BROK the InvestiGator -pelin koodien kanssa. Paljastus aiheutti joidenkin kuraattoriryhmien katoamisen Steamin toimesta. 11 bit studiosin mukaan Valve ei ole kuitenkaan ratkaissut ongelmaa kokonaisuudessaan.



Lähde: Eurogamer





V2.fi | Miia Lyyra
< Microsoft julkisti X... Epic Games Storen il... >

Keskustelut (2 viestiä)

maker

03.09.2022 klo 11.41 1 tykkää tästä

ei steam välitä .steam välittää vain siitä että pääsee ahnehtii maksimaallista rahastusta peleillä.toki steamuskovaiset on uponnut pauloihinsa mitä steam sanoo.hallelujah.
lainaa
Rolle

04.09.2022 klo 11.24

Eli parasta olisi kun ei lahjoita noita avaimia muutakuin pelilehdille. En usko että missään palvelussa, jossa voi esiintyä nimimerkin takana, eikä ole voi pakolla velvoittaa mitään oikeaa arvostelua tekemään, tulisi koskaan toimimaan tälläinen "anna mulle ilmaseksi tuo peli niin kirjoitan siitä arvostelun siitä edestä". Itse en nykyään muutenkaan juurikaan luota muiden "perus" käyttäjien arvosteluihin peleissä koska syystä X halutaan antaa pelille negatiiviset arvostelut koska pelifirman työoloihin kannanotto, en saanu sellasia virtuaali tissejä kuin halusin hahmo editorissa ymp.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova