Tuorein sisältö

Brittipoliisi pidätti 17-vuotiaan epäiltynä GTA 6- ja Uber-hakkeroinneista

23.09.2022 klo 20.00 | Luettu: 918 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViikon isoimpiin uutisiin kuului pelinkehittäjä Rockstariin kohdistunut massiivinen hakkerointi, jonka seurauksena julkisuuteen vuosi valtavasti kuvamateriaalia odotetusta GTA 6 -pelistä. Lukuisten pelialan reaktioiden lisäksi asia luonnollisesti kiinnosti myös viranomaisia aina FBI:tä myöten.

Tänään asiassa on jo tapahtunut edistystä, sillä Lontoon poliisi on ilmoittanut pidättäneensä 17-vuotiaan teinin epäiltynä osallisuudesta Rockstaria ja Uberia kohtaan kohdistuneista tietomurroista. Pojan epäillään olevan osa kansainvälistä LAPSUS$-ryhmää mutta toistaiseksi viranomaiset eivät ole kertoneet vielä tarkemmin yksityiskohtia pidätykseen liittyen.Saman hakkeriryhmän epäilleen viime vuosina kohdistaneen tietoturvahyökkäyksiä teknologia-alan yrityksiä, kuten Microsoft, Nvidia ja Samsung, kohtaan ja ryhmän jäseniksi epäiltyjä teinejä pidätettiin viimeksi tämän vuoden maaliskuussa Oxfordissa.

Grand Theft Auto 6 -pelin massiivisesta tietovuodosta päätellen pidätykset eivät ole juurikaan lannistaneet ryhmän jäseniä ja vaikka vastuulliset saataisiinkin kiinni, niin mahdollisesti pelinkehitykselle aiheutunutta haittaa ei enää pysty tietenkään perumaan.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< FIFA 23 saa yllättäv... Spider-Man: Miles Mo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova