Tuorein sisältö

Nokian N-Gagesta paljastui ratkaiseva vika

22.05.2008 klo 12.28 | Luettu: 5288 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Kännykkäpelaajille suunnattu Nokian uusi N-Gage-pelialusta on paljastanut karumman puolensa. Pelien lataaminen N-Gagen kautta N-sarjan matkapuhelimiin toimii ilmeisen hyvin ja demoversioiden avaaminen aktivointikoodin avulla toimii kuten pitääkin. Ongelmia syntyy kun käyttäjä tahtoo vaihtaa puhelimensa uudempaan.

Kaikki pelidemot, joita puhelimeen ladataan ovat itse asiassa pelien rajoitettuja täysversioita. Peliä ostettaessa käyttäjälle lähetetään aktivointikoodi, joka kuitenkin piratismin välttämiseksi on sidottu puhelimen yksilölliseen IMEI-koodiin. Käytännössä kaikki ostetut pelit toimivat siis ainoastaan puhelimessa, johon ne on ensimmäisenä ostettu. Uuteen puhelimeen jo kertaalleen maksetut pelit on siis ostettava uudestaan.

Nokian asiakaspalvelu ei suostu asiassa auttamaan, sillä käyttäjäsopimuksen mukaan pelit siirretään puhelimesta toiseen ainoastaan kun kyseessä on viallisen puhelimen vaihto takuuajan sisällä.

Lähde: All About N-Gage

V2.fi | Matti Lintula
< Tosimiesten lentosot... Kuvia uudesta Guitar... >

Keskustelut (6 viestiä)

Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.05.2008 klo 12.32

Täysin naurettavaa. Miksi ihmeessä edes yrittää panostusta palveluun jos ei ole mitään aikomusta tehdä siitä sellaista, että sitä käyttäisi mielikseen. Ja mitä haittaa on piratismista niin kauan kun tuotteita ei lähtökohtaisestikkaan osta kukaan?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.05.2008 klo 12.43

Protip: Xbox Live Arcade -ostokset voi siirtää konsolista toiseen. Nyt Redmond langan päähän nopeasti :)
lainaa
Nokialainen

22.05.2008 klo 12.46

Mutta konsolin täytyy olla verkossa aitoudentunnistuksen takia jos haluaa täysversioita boksillaan pelata. Ei toimi arcadekaan saumattomasti.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

22.05.2008 klo 13.02

Periaatteessa ymmärrän kyllä, että halutaan kaikin keinoin suojata tekijänoikeuksia, mutta rasittavaahan tämä on kuluttajan kannalta. Koitapa itse asettua tekijöiden asemaan ja nähdä kuinka tuotettasi ladataan tuhansia kertoja torrentin kautta.

Jatkuva piratismia vastaan taistelu tuntuu loputtomalta ja alkaa väsyttämään pikkuhiljaa koko aihe. Itse jätän hyllyyn sellaiset tuotteet joiden rajoitukset ärsyttävät liikaa. Koko peliteollisuus saisi muutenkin jo kokea totaalisen romahduksen. Alkaisi kaikki vain uudestaan.

Alla olevan linkin takaa löytyy mielenkiintoinen asiaa sivuava ja vähän uutta näkökulmaa aiheeseen tuova kolumni:
http://www.bit-tech.net/columns/2008/05/13/picture-perfec
lainaa
Ana_

Rekisteröitynyt 09.12.2007

22.05.2008 klo 13.04

Eikö ne kännyköihin voi tehdä jotain saman tyyppistä kun liveen? Jos sinne saa pelin siirrettyä, niin ei uskoisi että aitoustarkastus voi olla iso homma suorittaa.
Omalla kohdalla tälläiset asiat merkitsee paljon, koska jos jonkun pelin maksan, niin haluan että sen sitä voi seuraavallakin puhelimella pelata. Vai onko tarkoitus, että vanhoja puhelimia kannetaan mukana ihan vain pelikoneina?
Pitäisi tälläiseen kuluttajan oikeuksien polkemiseen tulla joku laki avuksi, mutta eipä taida olla näissä asioissa yleensäkkään kuluttajalla sanaa sanottavana.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

22.05.2008 klo 14.47

Ana_ kirjoitti:
Pitäisi tälläiseen kuluttajan oikeuksien polkemiseen tulla joku laki avuksi, mutta eipä taida olla näissä asioissa yleensäkkään kuluttajalla sanaa sanottavana.

Sinulla on täysi oikeus jättää tuote ostamatta, kukaan ei siihen pakota. Siinä ei ole kyse mistään kuluttajan oikeuksien polkemisesta.

Sitäpaitsi niin kauan kun kovaa faktaa on näyttää piratismista niin niin kauan asiaan ei taatusti tule mitään muutosta. Päinvastoin, suojauksia tehtailevilla yrityksillä vain menee paremmin kun heidän on helpompi myydä suojaukset julkaisijoille vähän näyttämällä excel kaaviota piratismin vaikutuksista myyntiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova