Tuorein sisältö

Nintendo pistää jatkossa animetissit piiloon eShop-peleissä

05.10.2022 klo 22.15 | Luettu: 1087 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHuonoja uutisia kaikkien pikkutuhmien Nintendo Switch -pelien ystäville. Nintendo on mennyt huomaamatta muuttamaan eShop-sääntöjä ja jatkossa Nintendon pelikonsolilla ei enää peleissä anime- tai muitakaan maitorauhasia.

Asiasta kertoi aikuisille suunnattuihin peleihin erikoistunut julkaisija Gamuzumi, joka Twitter-ketjun mukaan oli saanut kuulla Nintendolta ettei Switchin eShop-kauppaan tulla enää hyväksymään paljaita rintoja sisältäviä pelejä.

Nintendo oli hylännyt Gamuzumin kahden pikkutuhman ecchi-pelin Hot Tentacles Shooter sekä Elves Christmas Hentai Puzzle julkaisut. Syynä tähän Gamuzumin mukaan on Nintendon uusi linjaus, jonka mukaan säädytön sisältö voi vahingoittaa firman brändiä ja rikkoa sen sääntöjä.

Nintendo on mahdollisesti muuttanut linjaustaan sen jälkeen, kun keväällä Nintendo Switchille julkaistu Hentai Uni -peli onnistui herättämään huomiota "pulmapeli, jota voi pelata yhdellä kädellä" -mainoslauseellaan ja peli olikin esimerkiksi Euroopassa saanut PEGI 16 -ikärajan sisällöstä johon kuului alastomuutta ja seksuaalista vihjailua.

Switchille on myös aiemmin ilmestynyt muita samantyyppisiä pelejä, kuten Senran Kagura -pelisarjaa sekä GalGun-pelejä mutta jostain syystä Nintendo päätyi ainakin länsimaissa muuttamaan linjaustaan.

Kyseessä ei varsinaisesti ole mikään uusi ilmiö Nintendon kohdalla, sillä varsinkin lännessä japanilainen pelifirma pyrki pitämään 80- ja 90-luvuilla yllä varsin perheystävällistä imagoa, jonka vuoksi useita NES- ja SNES-konsoleille julkaistuja pelejä sensuroitiin joskus jopa varsin absurdeilla tavoilla.

Samaan aikaan kuitenkin Nintendon kotimaassa Japanissa molemmille konsoleille julkaistiin varsin laajasti väkivaltaa ja seksuaalisia teemoja käsitteleviä pelejä, jotka olivat suunnattu selvästi vanhemmalle kohdeyleisölle.

Nähtäväksi jääkin tuleeko Nintendon uusi linjaus jälleen pätemään vaan länsimaiseen yleisöön vai joutuvatko jatkossa japanilaisetkin animetyttöpeleihin erikoistuneet pelijulkaisijat jättämään julkaisunsa pois eShopista.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Bayonettan ääni vaih... Overwatch 2 joutui h... >

Keskustelut (2 viestiä)

Magol

06.10.2022 klo 17.00 9 tykkää tästä

Joo-o! ihan tietysti ymmärrettävä kun Switch on ...öhöm perheystävälliselle suunnattu, mut joskus välillä tuntuu Nintendo elää vieläkin jossain Tsik tsik tsik 80-luvun lastenpelien maailmoissa ja SEGA mörkö yhä sängyn alla piilossa jne. Noh en muutenkaa ymmärrä Nintendo logiikka, ja kattoo miten tulevaisuus vie.
lainaa
fbpajfownfngnw

06.10.2022 klo 18.28 2 tykkää tästä

samanlaista syopaa kun mobiilipelit kaikki pois vaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova