Tuorein sisältö

Valve pisti Steam Deckin mainosvideon vaihtoon, kun pelaajat huomasivat siinä vilahtaneen Nintendo Switch -emulaattorin

08.10.2022 klo 17.35 | Luettu: 1719 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Valve korvasi eilen julkaistun Steam Deckin mainosvideon toisella pian sen jälkeen, kun pelajat pistivät merkille siinä näkyneen Nintendo Switch -emulaattorin.

Eilen julkaistun mainosvideon oli tarkoitus tuoda esille Valven mobiili-PC:n viimeisempiä päivityksiä sekä mahdollisuutta vihdoinkin tilata laitetta ilman ennakkovarausta yhdessä virallisen telakointiaseman kanssa mutta tarkkasilmäisille pelaajille videolta esiin osui erityisesti siinä hyvin lyhyen aikaa näkynyt peli-ikoni, joka kuului Yuzu-nimiselle Nintendo Switch -emulaattorille.



Ottaen huomioon Yhdysvalloissa emulaatioon liittyvän laillisen epämääräisyyden ja harmaan alueen sekä etenkin Nintendon tunnetun hyvin vihamielisen suhtautumisen jopa japanilaisen pelifirman vanhojen laitteiden emuloimiseen, niin vähemmän yllättäen Valve päätyi hyvin nopeasti poistamaan videon ja korvaamaan sen toisella, jossa Yuzu-emulaattorin sijaan näkyy Valven oma Portal 2 -peli.



Muiden mobiili-PC:n tavoin Steam Deck on ollut erityisen suosittu emulaatiolaitteena ja Valven laite on ollut erityisen sopiva etenkin Nintendon viimeisimmän laitteen emuloimiseen muotoilultaan sekä ohjainvaihtoehdoiltaan.

Vaikka Switch-pelejä on täysin mahdollista emuloida laillisesti itse tehdyillä ROM-kuvilla, niin myös selkeä piratismi rehottaa siellä yhä ja tämän vuoksi ei olekaan yllätys, että Valve hyvin nopeasti poisti edes siihen suuntaan olevat viittaukset videoltaan.

Toistaiseksi Valve tai Nintendo eivät ole kommentoineet julkisesti tapahtunutta mutta videon yksityiskohdan saatua reilusti viraalinäkyvyyttä, ei ole täysin mahdotonta että Nintendo olisi ottanut yhteyttä Steam Deckin valmistajaan osoittaakseen tyytymättömyyttään emulaattorin saamalle julkisuudelle.



Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Battlefield 2042 saa... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova