Tuorein sisältö

Vähän yli 12 000 eurolla voisit ehkä omistaa kaksi julkaisematonta Nintendo-peliä - toinen on Raren tekemä prototyyppi

13.10.2022 klo 11.00 | Luettu: 1347 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Video Game History Foundation on pelejä ja pelien historiaa taltioiva yhdistys, jonka päämies Frank Cifaldi pyytää yhteisöltä apua Twitterissä, sillä eBaylle on ilmestynyt myyntiin kaksi julkaisematta jäänyttä Nintendon NES-peliä. "Tällaista ei ole ennen tapahtunut, eivätkä resurssimme riitä". Pelien hintalaput ovatkin nyt yhteensä 12 000 euroa, joten toivoa saattaa, että ne päätyvät sellaisen ostajan huomaan, joka ottaa niistä tiedot talteen jälkisukupolvia varten.

Ensimmäinen peleistä on Battlefields of Napoleon, eli englanninkielinen versio Japanissa julkaistusta Napoleon Senki -pelistä. Kyseessä on melko kunnianhimoinen reaaliaikainen strategiapeli vuodelta 1988. Mukana huutokaupassa on jopa vedoksia pelilaatikon ja ohjekirjan ulkonäöstä.

Toinen peli on se, joka on aiheuttanut enempi kohua. Prototyyppi on nimeltään Scanner ja se on legendaarisen Rare-pelitalon työstämä peli, jota olisi ohjattu vielä legendaarisemmalla PowerGlove-ohjainkäsineellä. Laitteelle tehtiin vain kaksi erityisesti sitä varten kehitettyä peliä, joten Scanner olisi kolmas. Huutokaupasta löytyy pelistä ruutukuvia ja yksi videopätkäkin.




V2.fi | Manu Pärssinen
< Musiikin kuuntelijat... Edes Final Fantasy V... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova