Tuorein sisältö

Call of Duty -pelejä ei tulla näkemään vielä vuosiin Xbox Game Passissa - syynä Microsoftin mukaan on vanhat sopimukset Sonyn kanssa

19.10.2022 klo 20.00 | Luettu: 1505 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Microsoft on Iso-Britannian kilpailuviranomaiselle jättämänsä lausunnon yhteydessä antanut ymmärtää, että vaikka teknologian jättikaupat pelijulkaisija Activision Blizzardin hankkimisesta toteutuvat, ei Call of Duty -pelejä tulla näkemään vielä vuosiin Xbox Game Pass -palvelussa aiempien Activisionin ja Sonyn tekemien sopimusten vuoksi.

Sony on erityisesti nostanut useille tahoille jättämissään kommenteissa esille Call of Duty -pelisarjan mahdollisen tulevan yksinoikeuden merkityksen ja huolimatta Microsoftin lupauksista tuoda suosittu räiskintäsarja jatkossakin PlayStation-alustoille on Sony Interactive Entertaimentin toimitusjohtaja Jim Ryan kutsunut tarjousta "riittämättömäksi usealla tasolla".

Brasilian kilpailuviranomaiset eivät kuitenkaan Sonyn argumenteista vakuuttuneet ja ovat jo hyväksyneet kaupat. CADE-virasto toteaa lausunnossa, että Sonylla on täydet mahdollisuudet pysyä kilpailukykyisenä Nintendon tapaan vaikka Microsoft tulevaisuudessa kauppojen toteutuessa tekisikin Call of Dutystä Xbox-yksinoikeuspelin.

Nähtäväksi kuitenkin jää seuraavatko Iso-Britannian, EU:n ja Yhdysvaltojen viranomaiset Brasilian esimerkkiä, sillä lähes 60 miljardin euron arvoiset kaupat ovat niissä kaikissa tarkemman tarkastelun kohteena. Microsoft on tosin vastannut Iso-Britannian kilpailuviranomaisten tarkempaan syyniin kovalla kritiikillä, jossa teknologiajätti syyttää Competition and Markets Authority -virastoa Sonyn lausuntojen hyväksymisestä ilman kriittistä tarkastelua.

Viimeisimmän tiedon valossa Microsoftilla voi myös olla omassa kritiikissään perää, sillä aiemmin firma väitti aiemmin Sonyn maksaneen pelinkehittäjille siitä, etteivät nämä toisi pelejään Xbox Game Pass -palveluun.

Lopullisesti pelien ilmestyminen tilauspalveluun kuitenkin riippuu varmasti pitkälti siitä, hyväksyvätkö eri viranomaistahot jättikaupat ja tarkempia tietoja aikataulusta sekä valikoimasta joudutaan odottamaan vielä ainakin ensi vuoteen saakka.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pikselitaiteilijat h... Gamescom on taas käy... >

Keskustelut (4 viestiä)

MSrulaakybällä

19.10.2022 klo 22.13 4 tykkää tästä

Maailma ilman Sonya olisi kaikille parempi paikka elää ja asua.
lainaa
MSsukkaakybällä

19.10.2022 klo 22.15 22 tykkää tästä

Maailma ilman Microsoftia olisi kaikille parempi paikka elää ja asua.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova