Tuorein sisältö

Microsoft väittää Sonyn maksaneen pelinkehittäjille siitä, etteivät nämä antaisi lisätä pelejään Xbox Game Pass -palveluun

10.08.2022 klo 23.50 | Luettu: 2555 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBrasilian kilpailu- ja kuluttajavirasto Conselho Administrativo de Defesa Econômica tai CADE on pyytänyt useilta pelifirmoilta julkisia lausuntoja liittyen Microsoftin ostoaikeisiin pelijulkaisija Activision Blizzardin suhteen ja nyt myös Microsoft on jättänyt oman lausuntonsa, jossa kovin sanoin kritisoi Sonyn aiemmin antamaa negatiivista palautetta ja syyttää japanilaista pelifirmaa Xbox Game Pass -palvelun kasvun rajoittamisesta estämällä pelien ilmestymistä sinne.

Sony väittää kommenteissaan Microsoftin kauppa-aikeiden vaikuttavan pelaajien alustavalintoihin, sillä firman mukaan Call of Duty -pelisarja on "oleellinen peli", jolla ei ole lainkaan kilpailijoita ja jonka merkitys on niin iso, että osa pelaajista voi valita jatkossa Xboxin PlayStation-konsolin sijaan.

Microsoft ei tosin säästele sanojaan Sonyn kommenttien kritiikissä vaan lataa täyslaidallisen syytöksiä omasta takaa, joista isoimpana on väite siitä, että Sony maksaa pelinkehittäjille "blokkausoikeuksista", joiden tarkoituksena on estää pelistudioita lisäämästä sisältöä Xbox Game Pass tai muihin kilpaileviin palveluihin.

Tämän tarkoituksena on Microsoftin mukaan estää houkuttelevien vaihtoehtoisten tilauspalveluiden ja rahastusmallien syntyminen sen vahvasti hallitsemalla perinteisten digitaalisten pelien myynnin alueella.

Microsoftin mukaan Sonyn kommentit ovat myös vähintäänkin ristiriitaisia, sillä Sonyn strategia pelialalla on ollut vahvat yksinoikeuspelit ja Sony on tällä hetkellä johtoasemassa digitaalisten pelien jakelussa. Tämän vuoksi Sonylla ei pitäisi olla valittamista mahdollisten yksinoikeuspelien suhteen ja joka tapauksessa Microsoft on useaan otteeseen vakuutellut useille eri valvontaviranomaisille ettei suunnittele Call of Duty -pelisarjan siirtämistä yksinoikeuspeliksi.

Toistaiseksi jää nähtäväksi mihin suuntaan Brasilian kilpailu- ja kuluttajavirasto kääntyy päätöksessään sallia Microsoftin yrityskaupat mutta todennäköisesti kaupat tullaan hyväksymään, sillä kritiikistä huolimatta sekä Yhdysvaltain että Euroopan viranomaiset ovat suhtautuneet varautuneen positiivisesti kauppasuunnitelmiin.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sony laajentaa uuden... Jos residenteviletyt... >

Keskustelut (9 viestiä)

JJJ

11.08.2022 klo 10.18 72 tykkää tästä

Sony on rakentanut vuosien saatossa vahvan sarjan yksinoikeuspelejä kun Microsoft taas ostaa merkittäviä pelisarjoja, jotka on ollut siis lähes aina kaikilla alustoilla, itselleen. Ihan pienen pieni ero. Ja pienempi paha se on maksaa ajallisista yksinoikeuksista kuin ostaa koko helvetin pelistudio ja pelisarjat itselleen MS:n tyyliin. Mutta tämähän on ihan tyypillistä tältä puljulta. Kun itse ei osata niin avataan pohjaton kukkaro ja ostetetaan valmista. Kilpailijat ajetaan tällä tavoin ahdinkoon kun reilulla pelillä ei pärjätä.
lainaa
vjqpfuw9fjwig

11.08.2022 klo 11.06 7 tykkää tästä

roskaa insomniacin naughty dogin santa monican ym kanssa ollut sama kuvio etta firmalta ostetaan joku yksinoikeuspeli ja sit ostetaan koko studio kaytannossa ihan sama strategia kun mikkisoftalla
lainaa
jördis

11.08.2022 klo 12.00 5 tykkää tästä

sony roskakoriin ja xbox tilalle kun sony tekee todella hallaa pelibisnekselle.sony on tehnyt ihan samaa jo vuosikausia ja nyt itkee kun joku muu tekee saman jutun.
lainaa
Ari

11.08.2022 klo 13.28 74 tykkää tästä

ai kyllä se on ollut mikkisofta joka tekee hallaa kokopeli bissekselle
lainaa
faarao

11.08.2022 klo 19.11 3 tykkää tästä

tää ainakin helpottaa päätöstä ja ostaa xbox koska sony pass juttu on paljon surkeempi.noloa sonylta itkeä kun on tehnyt aivan samaa naughty dog ja ynnä ynnä muut studiot. lujien.
lainaa
asdad

11.08.2022 klo 21.22 55 tykkää tästä

tämä varmisti että xboxia ei koskaan tule koska ihan hirveätä paskaa koko laitos
lainaa
uytr

12.08.2022 klo 09.45 1 tykkää tästä

pleikkari on täysin susi jo syntyessään iso ja ruma.
lainaa
Tuure

12.08.2022 klo 17.36 47 tykkää tästä

jokainen järkevä ihminen kiertää xboxin kaltaisen ripulin ja kaukaa
lainaa
gttt

12.08.2022 klo 18.13 1 tykkää tästä

pleikkaripojat tietää että kun ostaa pleikun tietää että saa sutta ja sekundaa niin skeida on pleikut.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova