Tuorein sisältö

Kansallinen Peliviikko alkoi tänään - Vuoden pelikasvattajaksi 2022 nimitettiin Laura Kyntäjä

07.11.2022 klo 22.00 | Luettu: 1702 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Pelikasvatuksen ja pelikulttuurin teemaviikko eli Peliviikko käynnistyi tänään. Peliviikkoa vietetään tänä vuonna jo 12.kertaa ja tänäkin vuonna pitkin Suomea järjestetään lukuisia tapahtumia, seminaareja, näyttelyitä ja webinaareja. Suomessa Peliviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Vuosittain myönnetään myös Vuoden pelikasvattaja arvonimi, joka myönnetään henkilölle, organisaatiolle tai ilmiölle, joka on edistänyt positiivista pelikulttuuria. Tänä vuonna arvonimi myönnettiin Laura “lapa” Kyntäjälle. Kyntäjä on tullut tunnetuksi Kanaliigan CS:GO-puolen perustajana, mutta myös CS:GO-selostajana. Lisäksi Kyntäjä on puhunut paremman pelikulttuurin puolesta. Tiedotteen mukaan ehdokkaita Vuoden pelikasvattajaksi oli 21, joista Nuorten Akatemian raati valitsi Laura Kyntäjän.

Samalla julkaistiin ennakkotietoja tulevasta Pelaajabarometri 2022 tutkimuksesta, joka julkaistaan lähiaikoina. Tutkimuksen mukaan digitaalisten pelien pelaaminen on lievässä nousussa, joka johtuu erityisesti naisten lisääntyneestä pelaamisesta. Myös raha-automaattipelaaminen on laskenut muun rahapelaamisen lisäksi. Syynä on rahapelaamista koskevat yhteiskunnalliset muutokset.

Peliviikon tapahtumia voi etsiä Peliviikon omilta sivuilta. Parhaiten lähialueen tapahtumista pääsee selville selailemalla tapahtumakarttaa.

Lähde: STT

V2.fi | Miia Lyyra
< Hyvää N7-päivää! Bio... Prince of Persia: Th... >

Keskustelut (2 viestiä)

Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

07.11.2022 klo 23.13

Linkki Peliviikon sivuille johtaa tähän uutiseen.
lainaa
miialyyra

Moderaattori

Rekisteröitynyt 15.05.2017

07.11.2022 klo 23.29 2 tykkää tästä

Insill kirjoitti:
Linkki Peliviikon sivuille johtaa tähän uutiseen.


Kiitos huomiosta, joku kämmi oli käynyt. Nyt pitäisi mennä Peliviikon viralliselle sivustolle.
https://www.peliviikko.fi
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova